Go back

KRC Genk – W-B (13-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op speeldag 26 trekt Waasland-Beveren naar de Cristal Arena van KRC Genk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Joeri Van de Velde. 

KRC Genk staat op een voorlopige vijfde plaats in het klassement met 38 punten en voelt de hete adem van Zulte Waregem en Sporting Charleroi, die één puntje achterstand tellen op de Limburgers. Net als voor Play-off II, blijft het dus drummen voor de laatste plaatsen in Play-off I. Genk won vorig weekend moeizaam op het veld van Moeskroen, dat de wedstrijd eindigde met negen spelers. Genk wint wel meer met slechts één doelpunt verschil en verloor nog niet in 2016.

De sportieve cel van Genk maakte in januari werk van enkele versterkingen, waarvan Ruslan Malinovsky van Shakhtar Donetsk en Nikolaos Karelis van Panathinaikos de opvallendste zijn. Mbwana Samatta is de eerste Tanzaniaan in de Belgische competitie. De spits mocht tegen Moeskroen al kort invallen. De jonge middenvelder Wilfed Ndidi werd deze week beloond met een nieuw contract tot 2020. Christian Kabasele is een van de weinig overgebleven veldspelers die tot dusver elke seconde op het veld stonden in de competitie.

Waasland-Beveren vinden we voorlopig terug op een dertiende plaats in de stand. Geel-blauw telt drie punten meer dan het staartduo Moeskroen – Westerlo en drie minder dan STVV en KV Kortrijk, die gedeeld negende staan. Geel-blauw moet in Genk op zoek naar zijn eerste overwinning in 2016. Vorig weekend bleef W-B steken op een 2-2-gelijkspel tegen OH Leuven, nadat het al vroeg met z’n tienen verder moest na rood voor Laurent Jans. Ook in Oostende werd een punt gepakt na een spektakelmatch. Tussendoor twee nipte nederlagen tegen Club Brugge en KAA Gent.

W-B verloor z’n jongste vijf duels tegen Genk, drie keer met 1-0. Aan de laatste verplaatsing naar de Cristal Arena houdt niemand met een geel-blauw hart goede herinneringen over. 7-1 werd het er vorig jaar in Play-off II. Sekou Cissé, intussen actief in Frankrijk, was de gevierde man met twee goals en evenveel assists. De laatste en voorlopig enige zege van W-B tegen Genk dateert van twee jaar geleden toen geel-blauw een verrassende 0-2-uitzege boekte. Het laatste onderlinge duel eindigde op een zure 0-1-nederlaag voor W-B na een omgezette penalty van Yoni Buyens in de slotfase van de partij.

Siebe Schrijvers mag zaterdag in actie komen tegen zijn moederclub. De jongeling kreeg geen schorsing opgelegd door de Geschillencommissie nadat hij door de Reviewcommissie werd opgeroepen na een tackle op Sven Kums tegen KAA Gent, waarvoor hij toen geel kreeg. Laurent Jans is wel geschort voor één speeldag (en één met uitstel) en reist niet mee naar Genk. Thibault Moulin van zijn kant keert terug uit schorsing. Floriano Vanzo en Steeven Langil moeten uitkijken met een voorlopig totaal van vier gele kaarten.

Zakaria M’Sila is er niet bij door een lichte blessure aan de knie. Hij wordt in de selectie vervangen door Livio Nabab. De stevige aanvaller is na 2,5 maanden afwezigheid volledig hersteld van zijn kwetsuur aan de quadriceps. De laatste wedstrijd van de speler van de maand november dateert van 28 november 2015, op het veld van KV Kortrijk.

 

wedstrijdselectie gnkwbe