Go back

Livio Nabab helpt beloften aan zege en tweede plaats

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Livio Nabab is terug! De sterke spits was maandagavond goed voor twee doelpunten en een assist tijdens de wedstrijd van de beloften bij KV Oostende. Jong W-B ging met 2-3 winnen aan de kust en staat knap tweede in Groep A. 

KV Oostende liet o.a. De Schutter, Saviour, Locigno, El Ghanassy en Pedersen opdraven tegen de Jonge Leeuwen van Waasland-Beveren. Met doelpunten van die laatste twee snelde jong KVO al snel naar een dubbele voorsprong. W-B, met onder meer Goblet, Lumanza, Nabab, Van Dooren en Myny tussen de lijnen, kon nog voor de pauze de scheve situatie rechtzetten. Livio Nabab zorgde op het halfuur voor de aansluitingstreffer en schotelde twee minuten later Olivier Myny de gelijkmaker voor.

In de tweede helft zette Nabab een penalty om na een fout in de zestien op Gilles Van Remoortere. Zo was hij goed voor het winnende doelpunt tegen de Oostendse beloften. Nabab speelde voor het eerst weer negentig minuten en lijkt zo klaar te zijn voor het echte werk na zijn blessure aan de quadriceps, die hem enkele maanden aan de kant hield. De Beverse beloften verloren overigens nog niet in Groep A. Jong W-B telt zeven punten uit drie duels en staat daarmee op een mooie tweede plaats. Komende maandag wacht een dag na het duel van de A-kern een thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Afspraak om 19.30 u. in het Puyenbekestadion.

 

Beloften Waasland-Beveren: Goblet; Ito, Van Dooren (k), Peers, Irawan (46′ Atheba); Lumanza, Myny (84′ Heyvaert), Van Remoortere (78′ Erciyas); Hebbelinck (84′ Pieters), Nabab, Nys

Doelpunten: 6′ El Ghanassy 1-0, 9′ Pedersen 2-0, 30′ Nabab 2-1, 32′ Myny 2-2, 71′ Nabab (pen.) 2-3