Go back

Maric geschorst, Vreven naar Geschillencommissie

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De stuntzege tegen Anderlecht van zondagavond krijgt nog een staartje voor Milos Maric en Stijn Vreven. Vreven moet zich dinsdagmiddag verantwoorden voor de Geschillencommissie na zijn uitsluiting uit de neutrale zone. Het bondsparket stelde dan weer een minnelijke schikking voor van twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) na de rode kaart van Maric. 

Milos Maric werd tegen Anderlecht kort na het halfuur naar de kant gestuurd door scheidsrechter Nicolas Laforge na een foutieve tackle op Andy Jajar. Laforge had Maric dit seizoen eerder al eens rood gegeven, in de wedstrijd bij Club Brugge. Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond kwam maandag naar buiten met volgende minnelijke schikking: twee speeldagen schorsing vanaf 24 februari, waarvan één effectief en één met uitstel, en een boete van €600. Club en speler aanvaarden het voorstel en gaan niet in beroep.

In de nasleep van de rode kaart van kapitein Maric, werd Stijn Vreven uitgesloten uit de neutrale zone door scheidsrechter Laforge. De trainer is van rechtswege opgeroepen voor de zitting van de Geschillencommissie op dinsdag 23 februari waar hij zich zal moeten verantwoorden.