Go back

Sporting Charleroi – W-B (28-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op zondag 28 februari neemt Waasland-Beveren het in het Stade du Pays de Charleroi op tegen Sporting Charleroi. Het is voor W-B de op een na laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts, die eerder ook al de heenwedstrijd floot tussen beide ploegen.

Het laatste treffen tussen Charleroi en W-B eindigde op een zure nederlaag voor geel-blauw op de Freethiel. Op 28 oktober kwamen de Karolo’s winnen in Beveren na een late goal van Charleroi-topschutter Jérémy Perbet. Het laatste onderlinge duel in het Stade du Pays, vori seizoen, eindigde op een 2-2-gelijkspel. Toen was het Milos Maric die in de slotminuten de gelijkmaker op het bord zette. De laatste drie wedstrijden van W-B op Mambourg eindigden overigens in een puntendeling, maar winnen tegen Charleroi lukte nog niet in de Jupiler Pro League. Zes keer hielden beide clubs elkaar in bedwang, drie keer ging de winst naar Charleroi.

W-B - Charleroi stats

Terug naar het recente verleden dan: terwijl W-B afgelopen weekend voor een ware stunt zorgde door Anderlecht te kloppen nadat het lange tijd met een man minder op het veld stond, ging Sporting Charleroi met duidelijke 3-0-cijfers verliezen bij rivaal Standard Luik. De Zebra’s hebben in het algemeen klassement nog een voorgift van één punt op Standard en Zulte Waregem en staan voorlopig op een zesde plaats. De Henegouwers willen in eigen huis dan ook wat graag de punten thuishouden om hun kansen op deelname aan Play-off I gaaf te houden. Charleroi sluit de reguliere competitie af met duels tegen KV Oostende en KAA Gent.

Jérémy Perbet is de man om in de gaten te houden bij Charleroi. Hij zit al aan elf doelpunten uit twintig competitiewedstrijden. Clément Tainmont leverde tot dusver de meeste assists af (6) en Francisco Martos en Francis N’Ganga stonden het vaakst tussen de lijnen. Trainer Felice Mazzu mocht in januari twee aanwinsten verwelkomen, waarvan Sotiris Ninis de bekendste is. De Griekse middenvelder werd overgenomen van Panathinaikos. Maar ook nieuwkomer Cristian Benavente liet zich opmerken en scoorde al twee keer voor zijn nieuwe broodheer.

W-B zette vorig weekend dan wel een puike prestatie neer tegen recordkampioen Anderlecht, het kwam niet ongeschonden uit de strijd. Zo moeten trainer Stijn Vreven en kapitein Milos Maric zondag geschorst toekijken vanop de tribune. Beiden mogen het weekend daarop, thuis tegen KV Mechelen, wel weer hun job uitoefenen. Steeven Langil en Floriano Vanzo lopen nog steeds schorsingsgevaar. Glenn Leemans (enkel) en Arthur Irawan (heup) zijn nog geblesseerd. Hugo Sousa zit voor het eerst sinds zijn operatie aan de enkel weer in de (voor)selectie.

Stijn Vreven kwam daags voor de verplaatsing naar Charleroi nog eens terug op de stuntzege tegen Anderlecht: “Alle credits voor mijn spelers, hoe ze na de nederlaag in Genk zijn opgestaan tegen Anderlecht. Het was het ideale moment. Onze supporters en de ploeg verdienden dat ook, zo’n moment. Winnen tegen Anderlecht doe je niet elk jaar.” Vreven zal dus zelf niet plaats mogen nemen op het trainersbankje in Mambourg, maar reist wel met de nodige ambities mee af naar Charleroi: “We hebben nog punten nodig. Het is al gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen. Veel ploegen zullen wel op dertig punten eindigen, we zijn er dus nog niet. We moeten het zelf doen.”

wedstrijdselectie CHAWBE