Go back

Stijn Vreven mist de wedstrijd tegen Sporting Charleroi

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven zal komende zondag niet plaatsnemen op het trainingsbankje voor de wedstrijd bij Sporting Charleroi. Vreven is door de Geschillencommissie geschorst als trainer tussen 25 februari en 2 maart 2016. Daarnaast moet hij een boete van €400 betalen.

De schorsing komt er naar aanleiding van de uitsluiting van Vreven uit de neutrale zone door scheidsrechter Nicolas Laforge tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht. Vreven uitte volgens de commissie toen zijn ongenoegen in de nasleep van de rode kaart voor Milos Maric. De Geschillencommissie had het in haar uitspraak over een “manifest gebrek aan respect t.o.v. de wedstrijdleiding” na een “wegwerpgebaar” van de veldmeester. Stijn Vreven hield het bij een communicatief misverstand. Op het moment dat scheidsrechter Laforge hem wilde verwittigen, was Vreven alweer onderweg naar het trainersbankje.

Het Bondsparket wilde twee weken schorsing voor Vreven, maar de Geschillencommissie bracht dat na de verdediging van Vreven en het bekijken van de tv-beelden dus terug naar één weekend. Voor de wedstrijd van 5 maart, thuis tegen KV Mechelen, mag hij dus wel weer in de dug-out plaatsnemen. Club en trainer gaan niet in beroep tegen de sanctie.