Go back

Stijn Vreven: “Nu vier keer spelen op leven en dood”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

“Ik heb deze zware nederlaag niet zien aankomen. Daar waren voor deze wedstrijd geen redenen voor”, opende Stijn Vreven de persbabbel na de 6-1 bij KRC Genk. “We verloren na de winterstop al enkele wedstrijden, maar steeds met opgeheven hoofd, mentaliteit en gedrevenheid. Dat heb ik vandaag niet gezien. Tussen de doelgebieden ging het wel, maar in de beide rechthoeken kwamen we te kort en waren we kwetsbaar. Verdedigend en aanvallend was het slecht, een beschamende prestatie.”

“Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt als trainer. Nu weet ik hoe het voelt, pijnlijk, beschamend. Ik voel me geraakt in mijn ziel, ik hoop ook dat dit bij de spelers het geval is. Ik reken op hun eergevoel in onze volgende match, tegen Anderlecht. Het is vijf voor twaalf voor ons. We hadden de voorbije week twee goede gesprekken over onze situatie, maar die boodschap is blijkbaar niet aangekomen. Hopelijk nu wel. we moeten nu vier keer spelen op leven en dood“, aldus Vreven.