Go back

Thibault Moulin: “De groep is klaar voor de match van zaterdag”

Tekst: Martijn de Jonge & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Twee dagen na de wedstrijd bij KAA Gent genieten de spelers van hun wekelijkse rustdag. Woensdag zet de spelersgroep de laatste rechte lijn in richting het treffen met Oud-Heverlee Leuven, zaterdagavond op de Freethiel. Thibault Moulin en Laurent Henkinet blikken terug op de nipte nederlaag in Gent en kijken vooruit naar de clash met OHL.

Thibault Moulin werd in de slotminuten met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. De middenvelder is er dus niet bij tegen Leuven: “Ik kan weinig zeggen over die kaart. Voor meer informatie moet je bij de scheidsrechter zijn. Erg jammer dat ik zaterdag niet kan spelen, maar de groep is er klaar voor. Daar ben ik zeker van. Ik ga hen zo goed mogelijk helpen om de wedstrijd voor te bereiden.”

Doelman Laurent Henkinet speelde een prima wedstrijd in Gent en stopte een elfmeter van Sven Kums: “Ik besloot om naar rechts te duiken, aangezien Kums in de andere hoek had gemist tegen Ludovic Butelle. Ik dacht wel dat hij in de andere hoek zou trappen om zo zijn vertrouwen terug te winnen. Ik was uiteraard erg tevreden over die save. We speelden een goede wedstrijd en hadden ook enkele kansen, maar uiteindelijk won Gent toch verdiend.” De doelman betreurt de uitsluiting van Moulin, maar ook hij kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen OHL: “De rode kaart voor Moulin is een domper. We staan voor een belangrijke wedstrijd en we moeten die spelen zonder hem. Maar als we spelen zoals tegen Gent en kansen creëren, moeten we kunnen winnen van Leuven.”