Go back

W-B knokt zich met z’n tienen naar gelijkspel tegen OHL

Tekst: Joris Heyens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond op de Freethiel veel vechtlust getoond door zich na een dramatisch wedstrijdbegin opnieuw in de wedstrijd te knokken en een gelijkspel uit de brand te slepen. In de tweede helft moest het daarvoor tot tweemaal toe een achterstand rechtzetten. 2-2 werd het na een ware spektakelmatch. 

Door de schorsing van Thibault Moulin begon Gary Coulibaly als kapitein en werd Tortol Lumanza voor de eerste keer in de basis gedropt. Ook Zinho Gano stond opnieuw in de basiself. Floriano Vanzo begon de wedstrijd  vanop de bank. Net als Olivier Myny, terug na één speeldag schorsing.

De wedstrijd kende een dramatische start voor Waasland-Beveren. Na 6 minuten stonden de bezoekers al 0-1 voor nadat Yohan Croizet gebruik maakte van mistasten in de geel-blauwe verdediging. Voor Laurent Jans was de wedstrijd al na tien minuten afgelopen. De Luxemburgse international raakte de enkels van Leandro Trossard, scheidsrechter Serge Gumienny bestrafte de fout met onmiddellijk rood. Laurent Henkinet wist met een goeie tussenkomst op een plaatsbal van Trossard W-B te behoeden van een vroege dubbele achterstand. De bezoekers maakten echter optimaal gebruik van de man meer. Deze keer stond op het schot van Croizet enkel de doellat nog in de weg.

W-B kon daar aanvankelijk weinig tegenover zetten. Erdin Demir kon Steeven Langil wel eens goed diep sturen, maar Kanu Dos Santos kon in corner wegwerken. Pas in het slot van de eerste helft was er nog even opwinding. Lumanza kon zich prima doorzetten, maar zijn voorzet bereikte niemand voor doel. Aan de overkant gooide Henkinet zich nogmaals goed in de voeten van Trossard. Waardoor er met een 0-1-achterstand de rust werd in gegaan.

Stijn Vreven liet halfweg Myny en Vanzo opdraven. Een ingreep die onmiddellijk rendeerde. Na enkele minuten stond de stand weer in evenwicht. Zinho Gano kopte op een corner van Siebe Schrijvers zijn negende van het seizoen tegen de netten! Enkele ogenblikken later kon hij dat bijna herhalen. De lange aanvaller kon echter onvoldoende bij de cross van Langil. De volgende voorzet van de bedrijvige Fransman werd ditmaal naast gekopt door Gano. De bezoekers schoten wakker en konden via Croizet opnieuw dreigen. Doelman Henkinet, bezig aan een goede wedstrijd, kwam opnieuw gepast tussen. Hij moest zicht kort daarop toch een tweede keer gewonnen geven. Leandro Trossard bleef kalm en werkte beheerst af: 1-2. 

Opnieuw toonde W-B dat het over veel wilskracht beschikt door terug te komen na een achterstand. Siebe Schrijvers knalde eerst nog over, maar liet iedereen zijn spijtige misser vergeten door opnieuw op hoekschop gelijk te maken. De jonge Genk-huurling knalde heerlijk in de winkelhaak: 2-2! Aan de overkant kon opnieuw Croizet dreigen door op de vuisten van Henkinet te knallen. De laatste 20 minuten werd er opnieuw tien tegen tien gespeeld toen Flavien Le Postollec zijn tweede gele karton slikte. Beide teams hadden daarna nog kansen op de winning goal. Erwin Demir kon zich goed doorzetten op de linkerflank en zette voor tot bij Schrijvers, die al duikend naast kopte. De voorzet van Langil kende via het hoofd van Myny hetzelfde lot.

Het winnende doelpunt viel dan nog bijna aan de overkant toen Kim Ojo de lat trof. Zo bleef het 2-2. Toch een morele opsteker voor W-B, dat een uur lang met een man minder op het veld stond en twee keer een achterstand goedmaakte. In het klassement wijzigt er weinig onderaan, met nog vijf speeldagen te gaan is alles nog te bespelen. Komende zaterdag trekt W-B naar KRC Genk. Op zondag 21 februari komt RSC Anderlecht op bezoek op de Freethiel.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Moren (46′ Vanzo), Coulibaly, Buatu; Jans, Lumanza (46′ Myny), Cissé, Demir; Schrijvers (90′ Maric), Gano, Langil

Oud-Heverlee Leuven: Riou; Ngawa, Kanu, Volovyk, Monteyne; Remacle (82′ Azevedo), Le Postollec, Croizet (80′ Ojo), Bostock, Trossard; Kostovski (74′ Houdret)

Doelpunten: 6′ Croizet 0-1, 47′ Gano 1-1, 57′ Trossard 1-2, 65′ Schrijvers 2-2

Gele kaarten: 45′ Le Postollec, 52′ Kostovski, 71′ Langil, 72′ Le Postollec

Rode kaarten: 10′ Jans, 72′ Le Postollec

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Toeschouwers: 5.553