Go back

W-B – OH Leuven (06-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op zaterdag 6 februari speelt Waasland-Beveren op de eigen Freethiel tegen Oud-Heverlee Leuven. De wedstrijd wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Serge Gumienny. De aftrap wordt gegeven om 20.00 u.

De clash tussen W-B en OHL is er gezien de posities in het klassement van beide teams eentje om naar uit te kijken. Wie zaterdag wint, kan een erg goede zaak doen. Wie verliest, moet in de resterende vijf competitieduels het behoud zien te verzekeren. De strijd om Play-off II kan nu echt losbarsten. Nog minstens zes teams willen allemaal hetzelfde: vooral niet laatst of voorlaatst eindigen.

Van W-B kan je zeggen dat het het aartsmoeilijke drieluik KV Oostende – Club Brugge – KAA Gent al bij al goed verteerd heeft. Enkel tegen Oostende kon W-B punten pakken, in de daaropvolgende wedstrijden bleef het bij schouderklopjes om het geleverde spel. Die duels gingen echter beide verloren met 2-1, waardoor Stijn Vreven en bij uitbreiding de voltallige club liever eens drie harde punten oogst dan complimentjes. Ook OH Leuven doet het lang niet slecht de jongste weken. Het pakte vier op negen in z’n laatste drie wedstrijden: winst tegen KV Kortrijk, gelijk bij Zulte Waregem en verlies tegen Standard Luik. Mede doordat de Brabanders regelmatig punten sprokkelen, blijft het razend spannend onderaan het klassement.

OHL versterkte zich tijdens de wintermercato met Charni Ekangamene. De verdedigende middenvelder wordt gehuurd van Zulte Waregem. De 21-jarige Antwerpenaar is speelgerechtigd. Jean Calvé werd half december al transfervrij overgenomen. De verdediger moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaats op de reservebank. De ervaren Antonio Eduardo Pereira Dos Santos, beter bekend als Kanu, werd overgenomen van Vitoria Guimaraes. De 31-jarige verdediger speelde al twee keer mee bij OHL, maar was vorig weekend geschorst tegen zijn ex-club Standard Luik.

OHL-trainer Emilio Ferrera kan beschikken over een volledig fitte kern. Hij recupereerde deze week Yohan Croizet, Alessandro Cerigioni en Romero Regales. Bij W-B ligt Glenn Leemans een tijdje in de lappenmand met een enkelblessure. Voor Livio Nabab, die recent aansloot bij de groepstrainingen, komt de wedstrijd nog te vroeg. Thibault Moulin is geschorst na zijn late rode kaart bij KAA Gent. Olivier Myny keert dan weer terug uit schorsing. Floriano Vanzo loopt schorsingsgevaar, hij heeft nog steeds vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Het vorige duel tussen W-B en OHL eindigde op 0-2 in het voordeel van geel-blauw. Milos Maric, vanop de stip, en Laurent Jans zorgden eind oktober voor de Beverse goals. De laatste confrontatie tussen beide teams op de Freethiel dateert van februari 2014. W-B hield de punten thuis na een doelpunt van Aboubakar Oumarou in het wedstrijdslot. Ibou Sawaneh stond in die wedstrijd tussen de lijnen, maar nog als speler van OHL. Hieronder kan u de selectie van W-B voor de partij van zaterdag terugvinden.

 

wedstrijdselectie wbeohl

 

Veiligheidsmaatregelen

Voor de wedstrijd tegen OH Leuven zijn nog steeds de gekende veiligheidsmaatregelen van kracht. De controlemaatregelen blijven aangescherpt in overleg met de bevoegde instanties en de lokale overheid. We verzoeken onze supporters dan ook om tijdig naar de Freethiel te komen en begrip te tonen voor onderstaande aandachtspunten.

  • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
  • Handtassen en rugzakken worden NIET toegelaten in het stadion!
  • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen mogelijk op.
  • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden en in het huidige klimaat een zeer slecht idee.

 

Animatie

Dit weekend wordt her en der carnaval gevierd en ook op de Freethiel dompelen we de aanwezige supporters zaterdag onder in een carnavalssfeer! Voor de wedstrijd zorgt DJ Savu voor de muzikale ambiance aan het Themacafé. Zijn set loopt tussen 18.30 en 19.45 u. Neem zeker een kijkje op zijn Facebook-pagina.

Voorts vereren carnavalsgroep Karnamor en Prinses Petra I ons met een bezoekje, met in hun zog de hofdames en de dansmariekes uit Mortsel. Tijdens de rust zorgen zij voor een carnavalesk optreden. Ambiance verzekerd!