Go back

W-B – RSC Anderlecht (21-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zondag 21 februari komt RSC Anderlecht op bezoek in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge. Het is voor W-B de op een na laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. Na de confrontatie met paars-wit resten er nog drie duels: uit bij Sporting Charleroi en KVC Westerlo en thuis tegen KV Mechelen.

RSC Anderlecht is de enige topclub in de Pro League waar W-B nog nooit punten tegen kon pakken. De vorige zeven confrontaties met paars-wit gingen verloren. Op speeldag 1 van deze jaargang was W-B dicht bij een stunt(je), pas diep in blessuretijd kon het de zege veiligstellen na een afstandspegel van Youri Tielemans. De laatste nederlaag van de Brusselaars in de competitie dateert van 17 januari (2-0 bij KAA Gent). Sindsdien liet het enkel punten liggen bij KV Mechelen (2-2).

Vorig weekend won paars-wit erg vlot van Zulte Waregem. 3-0 werd het na goals van Acheampong, Büttner en Suarez. Donderdagavond zette Anderlecht een erg goed resultaat neer tegen Olympiakos. Kara Mbodji tekende voor de enige treffer van de partij, waardoor Anderlecht z’n kansen gaaf houdt op een plaats bij de laatste zestien in de Europa League. Stéphane Badji speelde een beresterke wedstrijd tegen de Grieken en ook de andere nieuwkomers hebben zich vlot geïntegreerd in de ploeg van Hasi en toonden al hun meerwaarde: Alexander Büttner op de linksachter en Filip Djuricic als creatieve draaischijf. Rechtsachter Rafael Galhardo kwam enkel nog maar in actie tegen STVV.

W-B verloor vorig weekend zwaar bij KRC Genk. Stijn Vreven verwacht tegen Anderlecht een reactie van zijn spelers: “Genk was pijnlijk. Ik verwacht zondag de juiste mentaliteit van mijn spelers. We moeten dit rechtzetten. Het is niet evident om punten te pakken tegen een ploeg als Anderlecht, maar alles draait om attitude.” Twee weken geleden knokte geel-blauw zich met een man minder nog twee keer terug in de wedstrijd tegen OH Leuven. De laatste zege van W-B dateert van 19 december op het veld van Moeskroen (0-1).

Goed nieuws vanuit medische hoek. Op de revaliderende Glenn Leemans na is iedereen fit bij W-B. Na Livio Nabab sloot ook Hugo Sousa recent weer aan bij de groepstrainingen. Vreven kan voor de komende wedstrijden dus beroep doen op een fysiek parate kern. Ook geen schorsingen bij geel-blauw. Laurent Jans keert terug uit schorsing. Floriano Vanzo en Steeven Langil lopen gevaar met vier gele kaarten achter hun naam.

 

wedstrijdselectie wbeand