Go back

W-B slikt zwaarste nederlaag van het seizoen bij KRC Genk: 6-1

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft er een zware avond opzitten bij KRC Genk. Het incasseerde liefst zes doelpunten en zette daar maar één treffer -de tiende van Zinho Gano- tegenover. Geen stunt dus in de Cristal Arena, wel een pijnlijke afstraffing. In de resterende vier duels zal geel-blauw uit een ander vaatje moeten tappen. 

Stijn Vreven moest weer sleutelen aan zijn team door de schorsing van Laurent Jans. Net als in de wedstrijd tegen OH Leuven, waarin de Luxemburger al na tien minuten naar de kant moest, koos hij tegen KRC Genk voor Floriano Vanzo als rechtsachter. Thibault Moulin keerde terug uit schorsing en nam zijn plaats centraal in het middenveld weer in. Ook Deni Milosevic stond weer in de basis.

Na acht minuten voor het eerst opschudding voor de Beverse goal. Nikolaos Karelis en Thomas Buffel kregen van dichtbij hun voet niet tegen de voorzet van Leon Bailey. Meteen daarop mocht Genk wel een eerste maal vieren. Brian Hamalainen bediende Karelis, die met zin voor acrobatie de 1-0 tegen de touwen werkte. W-B ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook vrij snel na -niet verrassend- een hoekschop. Via Milosevic kwam de bal bij Zinho Gano: aannemen, draaien en schieten. 1-1, de tiende competitiegoal al voor de jonge spits!

Daarna ging het plots erg snel voor de thuisploeg. Eerst versierde Karelis een strafschop na wat duw-en-trekwerk met Jonathan Buatu. Neeskens Kebano zette de elfmeter feiloos om: 2-1. Nog geen volle minuut later was blauw-wit alweer aan het feest. Leon Bailey met een verwoeste uithaal voor de 3-1. Op het halfuur moest W-B al een vierde doelpunt slikken. Karelis besliste van dichtbij de wedstrijd: 4-1.

Buffel, Bailey en Alejandro Pozuelo gingen nog hun kans in het slotkwartier van de eerste periode, maar kwamen niet meer tot scoren. Het zou met deze stand hoe dan ook een schier onmogelijke opdracht worden voor geel-blauw na de pauze. Milos Maric werd halverwege in de strijd gegooid door Vreven, hij kwam Ousseynou Cissé aflossen. W-B probeerde nog wel iets terug te doen. Genk kon echter vanuit een zetel voetballen en was gevaarlijk op de tegenaanval. Henkinet liet zich opmerken met enkele prima tussenkomsten. Bij de poging van Karelis, op het uur, werd hij bijgestaan door de paal.

De Limburgers zouden toch nog een vijfde keer scoren. Kapitein Buffel werd voor doel gezet door Pozuelo en maakte het rustig af. En nog was het niet gedaan voor geel-blauw. Christian Kabasele zette zijn hoofd tegen een Genkse corner en zag het leer langzaam in doel botsen: 6-1. Siebe Schrijvers kon ei zo na nog scoren tegen zijn moederclub, Marco Bizot redde zijn poging met de voet. In blessuretijd hield hij ook invaller Olivier Myny van een tweede Beverse goal. Zo werd het een pijnlijke avond voor W-B in Genk en moet het nu zo snel mogelijk de klik maken naar volgend weekend toe. Zondag komt namelijk Anderlecht op bezoek op de Freethiel.

 

KRC Genk: Bizot; Walsh, Dewaest, Kabasele, Hamalainen; Buffel (k), Ndidi, Pozuelo (85′ Buyens), Bailey; Karelis (77′ Samatta), Kebano (73′ Malinovskyi)

Waasland-Beveren: Henkinet; Vanzo, Moren, Buatu, Demir; Moulin (k), Cissé (46′ Maric); Milosevic, Schrijvers, Langil (60′ Myny); Gano

Doelpunten: 9′ Karelis 1-0, 18′ Gano 1-1, 26′ Kebano (pen.) 2-1, 27′ Bailey 3-1, 30′ Karelis 4-1, 72′ Buffel 5-1, 84′ Kabasele 6-1

Gele kaarten: 70′ Buatu

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde

Toeschouwers: 14.125