Go back

Beloften alleen leider na 3-0-zege tegen Standard Luik

Tekst & foto: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond Standard Luik geklopt en zijn daardoor nu alleen leider in Groep A van de beloftecompetitie. Het werd 3-0. Jong W-B telt nu na vijf duels dertien punten in hun groep. 

De wedstrijd tussen de U21 van W-B en die van Standard Luik werd voor een keertje afgewerkt in het Freethielstadion en niet in Puyenbeke. Dat leek de Jonge Leeuwen wel te bevallen want ze snelden al snel naar een 1-0-voorsprong. Ibou Sawaneh nam de openingsgoal voor zijn rekening na goed voorbereidend werk en een prima aflegger van Livio Nabab.

Standard Luik was met een erg jonge ploeg afgezakt naar de Freethiel en kon eigenlijk nooit aanspraak maken op de overwinning. De thuisploeg bleef in een uitstekende eerste helft de kansen opstapelen. Net voor het halfuur verdubbelde Kevin Hebbelinck de score met een harde trap in het dak van het doel. Kort daarop miste Ibpu de kans op een derde treffer na een aardige voorzet van Nabab. Voor de rust toch even de bezoekers: Belgisch jeugdinternational Ryan Mmaee kopte een Luikse vrije trap in het zijnet.

Na de pauze ging W-B door op z’n elan, maar lag het tempo iets lager. Standard-doelman Senne Vits pareerde een vluchtschot van Ibou, in de rebound stuitte Nabab op een Luikse verdediger. Aan de overzijde stopte Merveille Goblet een schot van Nany Dimata, ook hij een jeugdinternational. Maximiliano Caufriez, zijn ploegmaat bij de Belgische U19, liet een minuutje later een kopbal noteren, maar miste het kader.

Caufriez lag daarna wel aan de basis van het derde Beverse doelpunt. De verdediger rukte op tot aan de achterlijn en legde terug tot bij Kevin Hebbelinck, die gehaakt werd in de rechthoek. Livio Nabab legde de bal op de stip en trapte haast de netten aan diggelen: 3-0! Nog twee kansen in de slotfase: een schuiver van Nabab en een uithaal van Dimata, gered door Goblet.

Zo werd het een mooie 3-0 zege voor de Beverse beloften, die nu afstand nemen van Standard op kop van Groep A. W-B telt nu dertien punten, Standard tien maar na twee gespeelde wedstrijden meer. Volgende week treffen de twee teams elkaar weer, ditmaal in Luik.

 

Waasland-Beveren: Goblet; H. Sousa (71′ Irawan), Caufriez (76′ Peers), Moren, Van Dooren (58′ Nys); Ito, Lumanza (58′ Van Remoortere), M’Sila; Hebbelinck, Nabab, Ibou

Standard Luik: Vits; Van Rooseeke (75′ Belafquih), S. Mmaae, Simo Kingue, Achaoui; Beaupain, Miya (46′ Malela-Ndangba), Gobitaka (65′ Kalonji); Okita (68′ Cuypers), R. Mmaae, Dimata

Doelpunten: 12′ Ibou 1-0, 28′ Hebbelinck 2-0, 70′ Nabab (pen.) 3-0