Go back

David Destorme stopt als profvoetballer

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

David Destorme stopt met onmiddellijke ingang met profvoetbal. De 36-jarige aanvallende middenvelder zal in de play-offs niet meer op de grasmat verschijnen en kan zich nu nog intensiever toeleggen op zijn taak als beloftetrainer. Dat kwamen speler en club overeen. 

David Destorme, die in mei vorig jaar zijn UEFA A-diploma behaalde, werd aan het begin dit seizoen voorgesteld als beloftetrainer van Waasland-Beveren, samen met co-trainer Walter Engels en Johan Van Rumst. De middenvelder kwam dit seizoen maar weinig aan spelen toe en zal zich nu nog meer toeleggen op zijn taken als beloftetrainer. De Jonge Leeuwen staan momenteel op kop in Groep A van de beloftecompetitie en hebben nog zes duels voor de boeg dit seizoen.

In augustus 2014 verhuisde David Destorme naar Waasland-Beveren. Eerst werd hij een seizoen gehuurd van KV Mechelen, vervolgens maakte hij definitief de overstap naar de Freethiel. Het voorbije seizoen combineerde Destorme zijn taken als beloftetrainer met zijn verplichtingen als speler, al bleef het aantal competitieminuten beperkt. Vorig jaar was hij bij W-B goed voor 26 wedstrijden, vijf goals en drie assists.

Wij wensen David hierbij te feliciteren met zijn rijke spelerscarrière en hem te danken voor zijn professionalisme, zijn bijdrage aan de ploeg en ervaring die hij deelde met de jongere spelers. Kwaliteiten die hem ongetwijfeld van dienste kunnen en zullen zijn in de verdere uitbouw zijn trainerscarrière.

Westerlo-WBeveren05122014 (43)plat