Go back

Finaletoernooi W-B Cup: Beverse scholen geven beste van zichzelf

Tekst: Ward Callens - foto: Valy Van de Merlen & Ward Callens

Woensdagnamiddag vond in het Freethielstadion het finaletoernooi van de W-B Cup plaats. Het was de tweede jaargang van de W-B Cup, het scholentoernooi waarvoor Waasland-Beveren de Pro League+ Project Award voor beste community project won. Bij het toernooi voor jongens en meisjes uit de derde graad van het lager onderwijs staat fairplay centraal. 

Het finaletoernooi van woensdag werd voorafgegaan door de plaatselijke scholentoernooitjes in de verschillende lagere scholen van Beveren en deelgemeenten. De zestien aanwezige Beverse scholen voor het finaletoernooi werden vertegenwoordigd door de winnaars van die lokale toernooien met een ploegje van veertien spelers waarvan minstens drie meisjes. Op het veld moest ook steeds minstens één meisje opgesteld staan. De scholen werden verdeeld in vier poules van vier ploegen. Zij speelden in die poule drie wedstrijden van telkens twintig minuten. De winnaars van elke poule stootten door naar de halve finales: De Toren, Sancta-Maria, OLVG Melsele en De Zonnewijzer.

Tussen de poulefase en de halve finaleronde werd een fotomoment ingelast met de spelerskern van Waasland-Beveren. De A-kernspelers namen de tijd vrij voor groepsfoto’s met de verschillende lagere scholen in de staantribune van e Freethiel. Nadien werden de halve finales afgewerkt, gevolgd door de grote finale. Die werd gespeeld tussen GBS De Toren en OLV Gaverland Melsele, ook vorig jaar al finalist, en afgetrapt door de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver. De Toren won de finale -een echte derby tussen twee scholen uit Melsele- met 4-0 en kroonde zich tot sportieve winnaar van de W-B Cup 2016! De Toren is de opgolver van de Lindenlaanschool, die vorig jaar de eerste editie van de W-B Cup won.

IMG_20160309_163508plat

Er werd niet alleen een sportieve winnaar uitgeroepen, de fairplay trofee is in de W-B Cup al minstens even belangrijk. Dit jaar ging die trofee naar Leefschool De Wollewei uit Haasdonk. Schepen van sport en onderwijs Katrien Claus, Peter Van de Putte van onze community partner Maatschappij Linkerscheldeoever, diensthoofd van de Beverse sportdienst Thomas De Vetter en Kris Deckers, algemeen directeur van het gemeentelijk onderwijs Beveren, mochten de medailles en trofeeën uitreiken aan de winnaars.

Basisschool De Toren mag als winnaar van de W-B Cup Waasland-Beveren vertegenwoordigen tijdens de Schools Cup, de overkoepelende finale van de Pro League. Die vindt plaats op zaterdag 28 mei, eveneens in het Freethielstadion. Dit jaar zullen niet alleen de zestien Pro League-teams vertegenwoordigd zijn, maar ook de winnaar van de vorige editie, Lierse, en drie teams van Fedasil met minderjarige vluchtelingen uit verschillende asielcentra. Basisschool De Wollewei mag als winnaar van de fairplay trofee tijdens een nog te bepalen wedstrijd in Play-off II mee oplopen met onze spelers. Ook krijgen zij volgend seizoen het bezoek van de voltallige A-kern bij de aftrap van de W-B Cup 2017.

Volgende basisscholen tekenden present op de W-B Cup: Centrumschool, De Toren, Sint-Martinus, Sint-Lodewijk, Lindenlaanschool, De Oogappel, Wonderwijs, Sancta-Maria, GBS Kallo, De Zeppelin, OLV Gaverland Melsele, De Zonnepit, De Wollewei, De Droomwolk en De Zonnewijzer. Waasland-Beveren dankt alle scholen, leerkrachten, vrijwilligers, spelers en supporters voor hun medewerking en aanwezigheid. We kijken alvast uit naar de volgende editie!

965885_1139510232750504_2656034843327885237_oplat