Go back

Freethielnieuws 02-03: Langil ziek, Irawan moet onder het mes

Tekst & foto: Ward Callens

Na twee rustdagen verzamelde de spelersgroep vandaag weer op de Freethiel voor de eerste training in aanloop naar de wedstrijd tegen KV Mechelen, de laatste thuiswedstrijd van Waasland-Beveren in de reguliere competitie. Maximiliano Caufriez speelt woensdagavond een oefeninterland met de Belgische U19 tegen Denemarken en was er niet bij. Ook Steeven Langil was afwezig. Hij heeft griep en kreeg rust voorgeschreven van de clubarts.

Glenn Leemans herstelt individueel van zijn enkelblessure en ook Arthur Irawan traint apart. De Indonesiër moet onder het mes voor een vervelende blessure aan de heup. De operatie vindt maandag plaats in AZ Monica in Deurne. We wensen hem alvast een voorspoedige revalidatie toe. De spelers uit de A-kern die maandagavond aantraden bij de beloften, kregen een hersteltraining woensdag. Het gaat om Senne Van Dooren, Ibou Sawaneh, Deni Milosevic, Hugo Sousa, Zakaria M’Sila, Valtteri Moren en belofte Kevin Hebbelinck.

Net als Steeven Langil met de selectie van Martinique, mag Livio Nabab zich binnenkort met Guadeloupe proberen plaatsen voor de Gold Cup 2017. Er vinden verschillende kwalificatierondes plaats, de eerstvolgende eind maart. Nabab neemt het met Guadeloupe op 22 maart op tegen Saint-Martin en op 29 maart tegen Suriname.