Go back

Freethielnieuws 09/03: aangepast trainingsprogramma in maart

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Na de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, zondag op het veld van KVC Westerlo, zijn er twee weekends zonder competitievoetbal. Daarna, in het eerste weekend van april, starten de play-offs. Intussen dokterde de sportieve cel van Waasland-Beveren wachtte een aangepast trainingsprogramma uit voor de komende weken.

De spelerskern wordt na de laatste training in groep, maandag na de wedstrijd bij Westerlo, in drie verdeeld. De spelers die (nagenoeg) alles gespeeld hebben in de competitie krijgen vrij van 15 t.e.m. 22 maart en worden op woensdag 23 maart voor de eerste training verwacht. Het gaat om spelers als Erdin Demir, Steeven Langil, Laurent Jans… Voor hen is het al een lang en zwaar seizoen geweest en is het belangrijk dat zij nu kunnen recupereren.

Spelers die in de reguliere competitie regelmatig tussen de lijnen stonden, maar minder dan de eerste groep, onder anderen Zakaria M’Sila, Floriano Vanzo, Olivier Myny, enz. krijgen rust t.e.m. zondag 20 maart. Op 21 hervatten zij de traingen. Een derde groep blijft trainen na de laatste wedstrijd in de reguliere competitie en staat ter beschikking van de beloftetrainer voor de wedstrijden van de U21 tegen Standard Luik (op 14 maart) en STVV (op 21 maart). Het gaat onder meer om Maximiliano Caufriez, Senne Van Dooren, Hugo Sousa… Het bijgewerkte trainingsschema kan je hier terugvinden.

Twee jarigen vandaag, woensdag 9 maart, op de Freethiel. Deni Milosevic mocht 21 kaarsjes uitblazen, terwijl Mathias Janssens zijn achttiende verjaardag vierde. Glenn Leemans werkte individueel bij de kine aan het herstel van zijn enkelblessure. Verder heel wat bedrijvigheid na de middag op het A-veld. Het finaletoernooi van de W-B Cup, een scholentoernooi voor lagereschoolkinderen met aandacht voor fairplay, stond op het programma. Liefst zestien Beverse basisscholen tekenden present. Binnenkort meer nieuws daarover.