Go back

Freethielnieuws 23/03: Groep 1 terug aan het werk – extra oefenpot

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Vandaag, woensdag 23 maart, kwamen de spelers van ‘groep 1’ na een week rust weer samen op de Freethiel. Zij legden fysieke tests af en werkten een revalidatieprogramma af. De overige spelers van groepen 1 en 2 hadden vandaag een vrije dag. Vanaf donderdag trainen alle groepen weer samen. Enkel de internationals sluiten later nog aan. Erdin Demir vliegt donderdagavond terug naar België. Zijn oorspronkelijke vlucht werd dinsdag geannuleerd na de aanslagen in de luchthaven van Zaventem.

 

Zaterdagnamiddag om 16.00 u. werkt Waasland-Beveren een extra oefenwedstrijd af. Het gaat om een vriendschappelijk duel tegen KFC Dessel Sport. De partij vindt plaats op het veld van de tweedeklasser en ex-ploeg van trainer Stijn Vreven.

 

De beloften van Waasland-Beveren blijven het uitstekend doen! Maandagavond werd met 2-2 gelijkgespeeld bij STVV. De Jonge Leeuwen leken in Stayen op weg naar de overwinning, maar moesten in de slotseconden nog de gelijkmaker dulden. Van de A-kern stonden Mathias Janssens, Senne Van Dooren, Tortol Lumanza, Hugo Sousa en Ibou Sawaneh op het terrein.

De Beverse U21 staan na zeven speeldagen in Groep A nog steeds aan de leiding, met 14 punten. Club Brugge en Standard Luik tellen dertien punten, Standard wel uit negen duels. Op vrijdag 1 april (aftrap: 19.30 u.) spelen de Jonge Leeuwen in het Puyenbekestadion tegen Club Brugge met -opnieuw- de leidersplaats als inzet.