Go back

Freethielnieuws 24/03: groepstraining, internationals in actie

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Donderdag trainde de A-kern voor het eerst weer samen in groep nadat de voorbije dagen nog drie verschillende groepen apart trainden (of rust kregen). De aanwezige A-kernspelers kregen daarbij het gezelschap van enkele beloften, aangezien nog heel wat spelers afwezig zijn met interlandverplichtingen. Het gaat om Goblet, Jans, Caufriez, Langil, Nabab, Milosevic, Buatu, Moren en Cissé.

Maximiliano Caufriez speelde dinsdagavond negentig minuten mee met de Belgische U19 tegen Schotland. België won hun eerste wedstrijd van de eliteronde in Kroatië -de laatste kwalificatieronde voor het EK- met 2-0. Als de Belgische U19 hun groep -met naast Schotland ook nog Bulgarije en Kroatië- winnen, plaatst het zich voor het EK later dit jaar in Duitsland.

Ook de Belgische belofteploeg won dinsdagavond haar wedstrijd tegen Moldavië met 2-0. Merveille Goblet is derde doelman in de nationale belofteselectie. Maandag spelen de Belgische U21 opnieuw een kwalificatieduel voor het EK. Dan is Montenegro de tegenstander. Die wedstrijd vindt plaats in Leuven.

Steeven Langil en Livio Nabab speelden vannacht plaatselijke tijd met respectievelijk Guadeloupe en Martinique in de eerste voorronde voor de Gold Cup 2017. Martinique won met 3-0 van de Britse Maagdeneilanden. Steeven Langil tekende vijf minuten voor tijd voor de laatste treffer. Guadeloupe en Nabab speelden 0-0 gelijk tegen Suriname. De aansluitende penaltyreeks werd gewonnen door Guadeloupe met 3-2.

IMG-20160324-WA0000