Go back

Kalender Play-off II: W-B opent thuis tegen Standard

Tekst: Ward Callens

Waasland-Beveren eindigde de reguliere competitie van het seizoen 2015-2016 als twaalfde en mag het in Play-off II gaan opnemen tegen Standard Luik, KV Kortrijk en Excel Moeskroen. Zij eindigden respectievelijk als zevende, negende en veertiende. Maandagmiddag werd de speelkalender bekend gemaakt. W-B opent Play-off 2A thuis tegen Standard Luik op zondag 3 april.  

Op de openingsspeeldag na speelt W-B al zijn wedstrijden in Play-off II op zaterdagavond. Geel-blauw speelt zijn laatste play-offduel op zaterdag 7 mei bij Standard Luik. Eventuele barragewedstrijden tussen de groepswinnaar van Play-off 2A en de winnaar van Play-off 2B worden afgewerkt op vrijdag 13 en zaterdag 21 mei. De groepswinnaar van Play-off 2A speelt eerst op verplaatsing, de week nadien thuis. De winnaar van Play-off II neemt het daarna in een dubbele confrontatie op tegen de vierde of vijfde uit Play-off I. Die wedstrijden vinden plaats op 26 en 29 mei.

 

Hieronder alle speeldagen in Play-off 2A op een rijtje:

  • Zon. 03/04/2016 (20.00 u.): Waasland-Beveren – Standard Luik
  • Zat. 09/04/2016 (20.00 u.): Moeskroen – Waasland-Beveren
  • Zat. 16/04/2016 (20.00 u.): Waasland-Beveren – KV Kortrijk
  • Zat. 23/04/2016 (20.00 u.): KV Kortrijk – Waasland-Beveren
  • Zat. 30/04/2016 (20.30 u.): Waasland-Beveren – Moeskroen
  • Zat. 07/05/2016 (18.00 u.): Standard Luik – Waasland-Beveren

 

Trainer Stijn Vreven was aanwezig bij de presentatie en blikte kort vooruit: “Het is leuk dat Standard erbij is voor ons en dat we op de eerste speeldag in de Play-offs thuis tegen hen uitkomen.” Op de vraag van de presentator waarom hij de enige aanwezige trainer was, antwoordde de oefenmeester in zijn gekende stijl: “Ik ben wellicht de enige coach die Play-off II ontzettend sexy vindt. Voor ons is PO2 een finale. Wij zijn enorm blij dat we erbij zijn”, aldus Vreven.