Go back

KVC Westerlo – W-B (13/03): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Zondagavond worden in de Jupiler Pro League alle wedstrijden van de laatste speeldag afgewerkt. Waasland-Beveren trekt naar ’t Kuipje van KVC Westerlo. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Sébastien Delferière. 

Waasland-Beveren trekt naar Westerlo zonder degradatiezorgen. Geel-blauw is na vorig weekend zeker van Play-off II. Sterker nog: W-B is al zeker van de twaalfde plaats; onze club deed nooit beter in de Jupiler Pro League. Ook de tiende plaats is nog een mogelijkheid. W-B moet dan wel winnen tegen Westerlo en rekenen op puntenverlies van KV Mechelen. Een ander verhaal bij Westerlo, dat moét winnen en rekenen op een misstap van STVV en/of OH Leuven om zich te redden.

W-B redde zich de voorbije weken dankzij knappe zeges tegen RSC Anderlecht en Sporting Charleroi. Vorig weekend leek het tegen Mechelen op weg naar een negen op negen, maar bleef het steken op een 0-0-gelijkspel. Voor W-B is het nu uitkijken naar Play-off II, die Stijn Vreven met de nodige ambities wil aanvatten. ‘Do or die’ bij KVC Westerlo. De stuntzege tegen Standard Luik op Valentijnsdag kreeg geen vervolg, waardoor de Kempenaren zich op de slotspeeldag moeten proberen handhaven in de hoogste klasse. Trainer Bob Peeters slaagde daar twee seizoenen geleden in met… Waasland-Beveren.

Naast trainer Peeters vinden we in ’t Kuipje ook enkele spelers terug met een W-B-verleden. Robin Henkens vond in december onderdak bij Westerlo na twee seizoenen W-B en enkele maanden zonder club. In een verder verleden was Mohammed Aoulad ook even terug te vinden op de Beverse velden. Dé man om in de gaten te houden bij Westel is echter Frédéric Gounongbe. De spits zit al aan dertien doelpunten dit seizoen. Ook leverde hij al vier assists af bij Westerlo en is er dus zonder twijfel de gevaarlijkste man.

In de vorige confrontatie tussen W-B en Westerlo zette Gounongbe zijn team met twee doelpunten op een dubbele voorsprong. Dankzij een begeesterende invalbeurt van Livio Nabab en doelpunten van Steeven Langil en Zinho Gano knokte W-B zich alsnog naar een 2-2-gelijkspel. Voor de liefhebbers van statistieken: Waasland-Beveren verloor nog nooit van KVC Westerlo. Van de vijf voorbije duels won W-B er drie en eindigden er twee op een puntendeling. In ’t Kuipje eindigde de twee vorige confrontaties op 1-2.

Voor de wedstrijd van zondag doet trainer Stijn Vreven geen beroep op Laurent Jans. De rechtsachter kampt met hinder aan de hamstrings. Er wordt geen risico genomen met de Luxemburger. Steeven Langil is genezen en zit weer bij de wedstrijdkern. Langil, Floriano Vanzo, Zinho Gano en Erdin Demir hebben vier gele kaarten achter hun naam staan. Bij een vijfde nemen zij een automatische schorsing van één speeldag mee naar de play-offs.

 

wedstrijdselectie WESWBE