Go back

Stijn Vreven: “Wij bleven gelukkig gespaard van dit stressgehalte”

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Alleen maar blije gezichten in ’t Kuipje na de wedstrijd tussen Westerlo en Waasland-Beveren. Ook Stijn Vreven kon leven met de nipte nederlaag van zijn team. Hij begon de persbabbel met gelukwensen voor zijn collega-trainer Bob Peeters. “Ik wil vooreerst de club Westerlo, de trainer, de spelers en de voorzitter feliciteren met het behoud. Ik ben Blij voor Bob en begrijp de emoties hier heel goed. Wij zijn gelukkig gespaard gebleven van dit stressgehalte.”

“Over de wedstrijd zelf dan: ik ben best trots op onze prestatie”, vervolgde Vreven. “Je wordt geacht om het als geredde club eerlijk te spelen, want op voorhand zijn er toch altijd veel vraagtekens bij zo’n wedstrijd. Als je dan ziet hoe we hier speelden… Westerlo heeft de punten zeker niet cadeau gekregen. Niemand kan ons scheef bekijken, we zijn voor de overwinning gegaan.”

“Ik ben blij met de redding van Westerlo, maar vond ons voetballend de betere en we hadden ook de beste kansen”, dixit de oefenmeester. “Maar in voetbal gaat het maar om één ding: de drie punten.”

Bob Peeters, die twee seizoenen op een gelijkaardige manier Waasland-Beveren in de hoogste voetbalklasse hield, had mooie woorden over voor de huidige W-B-coach: “Ik wil Stijn feliciteren met zijn seizoen. Voor aanvang werd Waasland-Beveren afgeschilderd als degradatiekandidaat nummer één. Als je het seizoen dan beëindigt met 33 punten, heb je het fantastisch gedaan. Ik heb een goed W-B gezien vanavond, we hebben het niet cadeau gekregen.”