Go back

Thibault Moulin nu ook speler van de maand februari

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Thibault Moulin is door de bezoekers van deze website verkozen tot speler van de maand februari 2016. De 26-jarige middenvelder haalde het bij het afsluiten van de poll met een ruime voorsprong (76%) op Laurent Henkinet (8%) en Siebe Schrijvers (7%), net als in de maand januari. Moulin is de eerste speler die dit seizoen twee keer verkozen wordt tot speler van de maand.

In februari was Moulin goed voor twee doelpunten en twee assists. De wedstrijd tegen OH Leuven miste hij door schorsing, tegen KRC Genk ging hij samen met de ploeg onderuit, maar hij was daarna bepalend in de overwinningen tegen Anderlecht en Sporting Charleroi. Thuis tegen Anderlecht bediende hij Floriano Vanzo van het enige doelpunt van de partij. In Charleroi trapte hij twee penalty’s binnen en leverde hij een fraaie assist af op Livio Nabab.

De verkiezing van doelpunt van de maand februari was spannender. Uiteindelijk kreeg de treffer van Floriano Vanzo tegen paars-wit de meeste stemmen achter zich (36%), wellicht ook omwille van het belang van de goal. Het was dan ook de eerste keer in de geschiedenis van W-B dat Anderlecht werd geklopt. Opvallend: Vanzo scoorde dit seizoen twee keer, twee keer tegen paars-wit. Die goals leverde hem beide keren de titel doelpunt van de maand op.

Na de maand maart kunnen bezoekers van onze website nog één keer stemmen op de speler van de maand en de mooiste goal van de maand. Daarna kan gestemd worden op de meest verdienstelijke speler van het seizoen en de mooiste goal van jaargang 2015-2016.

 

Speler van de maand

 • Augustus: Steeven Langil
 • September: Laurent Jans
 • Oktober: Merveille Goblet
 • November: Livio Nabab
 • December: Olivier Myny
 • Januari: Thibault Moulin
 • Februari: Thibault Moulin

Doelpunt van de maand

 • Augustus: Floriano Vanzo vs. RSC Anderlecht
 • September: Deni Milosevic vs. KAA Gent
 • Oktober: Deni Milosevic vs. STVV
 • November: Steeven Langil vs. KVC Westerlo
 • December: Olivier Myny vs. Moeskroen-Péruwelz
 • Januari: Siebe Schrijvers vs. KV Oostende (0-1)
 • Februari: Floriano Vanzo vs. RSC Anderlecht