Go back

W-B – KV Mechelen (05-03): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren neemt het in zijn laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op tegen KV Mechelen. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 5 maart om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Frederik Geldhof. W-B zette de voorbije weken een grote stap richting behoud, maar is nog niet 100% zeker van deelname aan Play-off II. Is dat zaterdagavond wel het geval?

Waasland-Beveren zette in de voorbije weken achtereenvolgens RSC Anderlecht (1-0) en Sporting Charleroi (2-3) opzij. Goed voor een zes op zes en een sprongetje naar een veilige elfde plaats. Met vijf ploegen onder W-B in het klassement en nog twee wedstrijden op het programma is geel-blauw zo goed als gered, maar mathematisch is dat nog niet het geval aan de vooravond van de wedstrijd tegen KV Mechelen (mogelijk wel na de wedstrijd van OH Leuven bij KAA Gent vrijdagavond).

Bij winst tegen Malinwa of bij gunstige resultaten van de ploegen onderaan het klassement, kan W-B zaterdag zeker zijn van het behoud en deelname aan Play-off II. Geel-blauw mag zich in dat geval opmaken voor een vijfde opeenvolgende seizoen in de hoogste voetbalklasse. Bij winst tegen KV Mechelen boekt geel-blauw voor de tweede keer in de clubgeschiedenis negen op negen in de Jupiler Pro League. Mechelen is op dit moment de enige club die al 100% zeker is van deelname aan Play-off II. De andere clubs kennen hun lot voor aanvang van speeldag 29 nog niet.

Bij Mechelen kunnen ze dus zonder stress de resterende duels in de Pro League afwerken om daarna met ambities te starten in de play-offs. KVM verzekerde zich van het behoud na twee opeenvolgende uitzeges, bij STVV (0-3) en op het veld van Zulte Waregem (2-3). Vorig weekend ging het op eigen veld onderuit tegen KV Kortrijk (0-2), de eerste nederlaag in vier wedstrijden. Sofiane Hanni kan nog een persoonlijke prijs pakken. De creatieve draaischijf van Malinwa is medetopschutter met twaalf doelpunten en dé man om in de gaten te houden zaterdag. Doelman Jean-François Gillet is een van de weinige overgebleven spelers die geen seconde miste in de competitie tot dusver.

Het is al enige tijd geleden dat Waasland-Beveren de volle buit namen tegen KV Mechelen, thuis of op verplaatsing. De laatste vier confrontaties tussen beide ploegen gingen verloren. De laatste maal dat W-B en KVM elkaar troffen was in de achtste finale van de Croky Cup op 2 december 2015. Geel-blauw verloor toen met 2-1 Achter de Kazerne na twee doelpunten van Nicolas Verdier. Zakaria M’Sila scoorde tegen voor W-B. De laatste zege dateert van 6 april 2013 in Play-off II toen W-B de punten thuis hield dankzij de treffer van Wesley Sonck.

Erdin Demir pakte tegen Charleroi zijn vierde gele kaart. Samen met Floriano Vanzo en Steeven Langil loopt hij schorsingsgevaar. Langil, die vandaag 28 wordt, is er alvast niet bij tegen Mechelen. De Fransman zit al een week thuis met een hardnekkige griep. Milos Maric keert dan weer terug uit schorsing. De middenvelder viert zaterdag zijn 34ste verjaardag.

 

wedstrijdselectie WBEKVM

 

Ticketverkoop

Supporters kunnen hun tickets voor W-B – KV Mechelen nog in voorverkoop aanschaffen aan het onthaal, zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 u. Ook is er ticketverkoop aan de loketten. Die zijn geopend vanaf 18.30 u. Een overzicht van onze ticketprijzen kan je hier terug vinden.

 

Veiligheidsmaatregelen

Voor onze wedstrijd tegen KV Mechelen zijn de gekende veiligheidsmaatregelen van kracht. In overleg met de bevoegde instanties en de lokale overheid worden zoals bij onze vorige thuiswedstrijden onderstaande controlemaatregelen genomen. We verzoeken onze supporters om vroeg genoeg naar de Freethiel te komen en begrip te tonen voor onderstaande aandachtspunten.

  • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
  • Handtassen en rugzakken worden niet toegelaten in het stadion!
  • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen op.
  • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden en in het huidige klimaat een zeer slecht idee.