Go back

W-B vaardigt volledig elftal aan internationals af

Tekst: Ward Callens

Voor de spelers van Waasland-Beveren is het stilaan uitkijken naar Play-off II. De technische staf dokterde een aangepast trainingsschema uit voor de komende weken als voorbereiding op de play-offs. Meerdere A-kernspelers van geel-blauw zullen zich niet met de groep kunnen voorbereiden op Play-off II, zij mogen hun land vertegenwoordigen tijdens het interlandweekend eind maart. Hieronder een volledig overzicht van onze internationals.


Livio Nabab – Guadeloupe

 • Livio Nabab speelt met Guadeloupe de eerste voorronde voor de Gold Cup 2017. De Gold Cup is het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF, landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied.
 • Guadeloupe – Saint Martin (dinsdag 22 maart)
 • Suriname – Guadeloupe (dinsdag 29 maart)

 

Steeven Langil – Martinique

 • Ook Steeven Langil speelt met Martinique de eerste voorronde voor de Gold Cup 2017.
 • Martinique – Maagdeneilanden (dinsdag 22 maart)
 • Dominica – Martinique (dinsdag 29 maart)

 

Jonathan Buatu – Angola

 • Jonathan Buatu speelt met Angola de voorrondes voor de Africa Cup of Nations 2017 (Gabon). Het gaat om een dubbele confrontatie met DR Congo. Angola zit in kwalificatiegroep B met ook nog de Centraal Afrikaanse Republiek en Madagaskar.
 • DR Congo – Angola (zaterdag 26 maart)
 • Angola – DR Congo (dinsdag 29 maart)

 

Ousseynou Cissé – Mali

 • Ousseynou Cissé speelt net als Buatu de voorrondes voor AFCON 2017 met zijn land, Mali. Cissé en Mali spelen eind maart twee keer tegen Equatoriaal-Guinea. Zuid-Soedan en Benin vervolledigen kwalificatiegroep C.
 • Mali – Equatoriaal-Guinea (vrijdag 25 maart)
 • Equatoriaal-Guinea – Mali (maandag 28 maart)

 

Laurent Jans – Luxemburg

 • Laurent Jans trekt met Luxemburg op trainingsstage. De Luxemburgse nationale selectie speelt eind deze maand ook twee oefenduels, tegen Bosnië en Herzegovina en tegen Albanië.
 • Luxemburg – Bosnië en Herzegovina (vrijdag 25 maart)
 • Luxemburg – Albanië (dinsdag 29 maart)

 

Valtteri Moren – Finland

 • Valtteri Moren zit in de selectie voor de oefeninterlands van de nationale ploeg van Finland tegen Polen en Noorwegen.
 • Polen – Finland (zaterdag 26 maart)
 • Noorwegen – Finland (dinsdag 29 maart)

 

Deni Milosevic – U21 Bosnië en Herzegovina

 • Deni Milosevic speelt met de beloften van Bosnië en Herzegovina een kwalificatiewedstrijd voor het EK U21 in 2017. Tegenstander is Kazachstan. De pas 21-jarige middenvelder wordt zondag 20 maart in Sarajevo verwacht.
 • Kazachstan – Bosnië en Herzegovina (vrijdag 25 maart)

 

Maximiliano Caufriez – U19 België

 • De Belgishe U19 van trainer Gert Verheyen trekken eind maart naar Kroatië voor de eliteronde, de laatste kwalificatieronde voor het EK U19 2016. Er zijn in de elite ronde zeven groepen van vier landen. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het EK. Maximiliano Caufriez trekt met België voor de eliteronde naar Kroatië en moet naast het gastland ook Schotland en Bulgarije achter zich zien te laten.
 • België – Schotland (woensdag 23 maart)
 • België – Bulgarije (vrijdag 25 maart)
 • Kroatië – België (maandag 28 maart)

 

Merveille Goblet, Floriano Vanzo, Olivier Myny, Siebe Schrijvers – U21 België

 • Vier W-B-spelers werden opgenomen in de preselectie van de nationale belofteploeg van België voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Montenegro. Mogelijk vallen dus nog een of meerdere spelers af in de definitieve selectie van beloftecoach Enzo Scifo. (UPDATE 14/3: enkel Merveille Goblet werd weerhouden in de definitieve selectie)
 • Moldavië – België (woensdag 23 maart)
 • België – Montenegro (maandag 28 maart)