Go back

W-B wuift Alec Luyckx uit

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren gaat na dit seizoen niet verder met Alec Luyckx. De optie in het contract van de aanvallende middenvelder wordt niet gelicht, waardoor hij na dit seizoen een vrije speler is. Voor de 20-jarige Luyckx is het in deze fase van zijn carrière vooral belangrijk dat hij ervaring opdoet bij een eerste elftal en speelminuten maakt, iets wat de sportieve cel van Waasland-Beveren hem niet kan garanderen naar volgend jaar toe. De club wil hem ook niet hinderen in zijn verdere ontwikkeling als voetballer.

Luyckx kwam in juli 2013 in het kielzog van toenmalig trainer Glen De Boeck naar de Freethiel. Hij maakte de overstap van de U19 van RSC Anderlecht. In de voorbije drie seizoenen kwam Luyckx in totaal in negen wedstrijden van de hoofdmacht in actie: vijf in de play-offs, drie in de reguliere competitie en één keer in de beker van België. Dit jaar stond de jongeling niet tussen de lijnen voor W-B en werd hij in de winterstop uitgeleend aan derdeklasser Cappellen FC, waar hij een vaste waarde is en al drie goals en vier assists afleverde.

Wij wensen Alec veel succes toe in de verdere uitbouw van zijn voetballoopbaan en danken hem voor zijn inzet en het enthousiasme dat hij steeds toonde in de voorbije drie seizoenen, zowel op als naast het veld.