Go back

Winst in oefenpot tegen Dessel Sport: 1-2

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt bij tweedeklasser KFC Dessel Sport. Het werd 1-2. Ibou Sawaneh en Hugo Sousa zorgden voor de Beverse goals.

Trainer Stijn Vreven liet een gelegenheidselftal opdraven waarin onder anderen plaats was voor beloften Jordan Atheba, rechtsachter, en Sebastien Ito, centraal op het middenveld. Glenn Leemans begon eveneens aan de partij en was toe aan zijn eerste speelminuten na zijn enkelblessure. Voor Dessel Sport stonden o.a. Timothy Dreesen en Kevin Vandenbergh op het veld.

Weinig actie in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg kreeg de bal, maar deed er weinig mee. Na een kwart wedstrijd moest Laurent Henkinet een eerste keer ingrijpen. Hij dook goed in de voeten van Kevin Janssens, die kwam opgerukt vanop zijn linkerflank. Kort daarop de beste kans voor W-B. Floriano Vanzo rondde een knappe dribbel met kenmerkende sleepbeweging af met een fraai schot. De Desselse goalie Wim Kustermans kon het leer nog net in corner duwen. Daar bleef het bij in de eerste periode.

Ook na de koffie weinig doelkansen. Het gevaar bleef beperkt tot enkele stilstaande fases en een schot -voorlangs- van Hugo Sousa. Op het uur kwam Dessel toch op voorsprong. Wolke Janssens kopte de eerste uitgespeelde kans van de thuisploeg na de pauze tegen de netten. Lang hield de Desselse voorsprong niet stand. Na een haakfout op Maxim Nys ging de bal op de stip. Ibou Sawaneh zette de elfmeter om: 1-1. De Beverse trein leek plots vertrokken. Kevin Hebbelinck met een prima corner en Hugo Sousa kopte het leer hard in doel: 1-2!

Er kwamen nog mogelijkheden voor geel-blauw in het slot, maar de bezoekers sprongen daar iets te slordig mee om. Aan de overzijde nog één keer Dessel: Nicolas Rommens werd in stelling gebracht, maar hij kon zijn poging niet laag houden. Zo won W-B dit trainingsduel bij de ex-club van Stijn Vreven met 1-2.

 

Waasland-Beveren: Henkinet (k); Atheba (79′ Peers), Sousa, Van Dooren, Leemans (46′ Nys); Ito (73′ Van Remoortere), M’Sila, Lumanza; Myny (46′ Hebbelinck), Ibou, Vanzo

Doelpunten: 63′ W. Janssens 1-0, 69′ Ibou (pen.) 1-1, 72′ Sousa 1-2

 

Dit weekend kwamen ook weer enkele internationals van W-B in actie. Vrijdagavond won Ousseynou Cissé met Mali zijn kwalificatieduel voor de Africa Cup of Nations tegen Equatoriaal Guinea. Het werd 1-0. Zaterdag was DR Congo te sterk voor Angola en Jonathan Buatu. De kwalificatiewedstrijd eindigde op 2-1.

Laurent Jans en Luxemburg verloren hun oefenduel tegen Bosnië en Herzegovina met 0-3. Valtteri Moren kwam niet van de bank in de zware nederlaag van Finland bij Polen. De oefenwedstrijd eindigde op 5-0. Deni Milosevic bleef met de beloften van Bosnië en Herzegovina steken op een 0-0-gelijkspel in en tegen Kazachstan. De middenvelder begon aan de partij en werd gewisseld na 66 minuten.