Go back

Beloften halen dubbele achterstand op tegen KV Mechelen: 3-3

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond na een bewogen wedstrijd een 3-3-gelijkspel geboekt op het veld van KV Mechelen. W-B keek bij 2-0 en 3-1 twee keer tegen een dubbele achterstand aan, maar zette de scheve situatie nog recht met een doelpunt in blessuretijd.

Voor de verplaatsing naar KV Mechelen mocht beloftetrainer David Destorme rekenen op de versterking van enkele A-kernspelers, waaronder aanvallers Livio Nabab en Ibou Sawaneh, die beiden een bepalende rol zouden spelen in de partij. Bij een jonge thuisploeg stonden onder meer Ljuban Crepulja en Randall Leal in de basis. Mechelen startte fel en stond voor het halfuur al op 2-0, de tweede vanop de stip. Gilles Van Remoortere bracht W-B voor de pauze nog terug in de wedstrijd: 2-1 was de ruststand.

In de tweede helft kon Malinwa opnieuw zijn voorsprong uitdiepen, maar in het slotkwartier knokten de Jonge Leeuwen zich toch naar een resultaat. Ibou Sawaneh tekende voor de aansluitingstreffer en in de slotminuut bracht Livio Nabab geel-blauw langszij met een elfmeter na handspel in de Mechelse rechthoek. Met een punt op zak keerde de spelersbus terug naar de Freethiel. Ondanks een afgekeurd doelpunt van Nabab voor vermeend buitenspel en een late rode kaart voor Ibou, toonde W-B andermaal de nodige weerbaarheid op het veld.

In de stand blijven de Beverse beloften voorlopig aan de leiding staan met twee punten voorsprong op Standard Luik en vier op Club Brugge, dat vrijdag nog speelt. Ook Anderlecht ligt nog op de loer. Er resten onze U21 nog drie wedstrijden in Groep A, waaronder twee thuis in het Puyenbekestadion.

  • Maandag 25 april, 19.30 u: W-B U21 – KV Oostende U21
  • Vrijdag 29 april, 19.30 u: W-B U21 – KV Mechelen U21
  • Vrijdag 6 mei, 19.30 u: Anderlecht U21 – W-B U21

 

Waasland-Beveren U21: Janssens; Atheba, Ito, Van Dooren (k), Leemans (62′ Dhaene); Milosevic, Van Remoortere, M’Sila; Ibou, Nabab, Vanzo (62′ Erciyas)

Doelpunten: 15′ 1-0, 25′ 2-0, 35′ Van Remoortere 2-1, 58′ 3-1, 75′ Ibou 3-2, 91′ Nabab 3-3