Go back

Beloften nog steeds op kop na 2-1-zege tegen KRC Genk

Tekst & foto: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond verdiend KRC Genk geklopt en blijven voorlopig leider in Groep A van de beloftecompetitie. Het werd 2-1.

De Beverse beloften stonden na negen wedstrijden aan de kop in een spannende Groep A, op één punt gevolgd door Anderlecht en Club Brugge, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Jong W-B wist dus wat het te doen stond wilde het (minstens) nog een week langer op die leidersplaats staan. Het kreeg voor het duel met KRC Genk het gezelschap van negen A-kernspelers: Goblet, Janssens, Van Dooren, Lumanza, Milosevic, M’Sila, Vanzo, Nabab en Ibou. Bij Genk stonden onder meer Walsh, Tshimanga en Buyens tussen de lijnen. 

Geel-blauw dreigde het meest in de openingsfase en werd daar voor het halfuur voor beloond. Livio Nabab zette zijn hoofd tegen een corner van Zakaria M’Sila, Ibou Sawaneh devieerde nog voor de neus van doelman Nordin Jackers: 1-0! Aan de overkant kon enkel Paolo Sabak de reflexen van Merveille Goblet testen. Na een vlijmscherpe counter van de bezoekers, moest Goblet zich na een uur wel omdraaien.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Nadat Deni Milosevic eerst nog op doelman Nordin Jackers stuitte na een slim passje van Tortol Lumanza, zorgde hij van dichtbij -en mogelijk via een Genks been- voor de 2-1 op aangeven van Floriano Vanzo. Goblet hield vervolgens nog een schot van invaller Senne Verbiest uit z’n doel en Zakaria M’Sila had pech in de afwerking toen hij bij een mooie tegenaanval van geel-blauw tegen de kruising trapte.

Dankzij de 2-1-zege tegen KRC Genk blijven de Jonge Leeuwen nog minstens een week leider in Groep A. Eerste achtervolger Club Brugge speelt dinsdag en heeft nog een wedstrijd te goed. Volgende week maandag spelen de Beverse beloften op verplaatsing bij KV Mechelen.

 

Waasland-Beveren U21: Goblet; Atheba, Van Dooren (k), Peers (62′ Ito), Nys; M’Sila, Milosevic (79′ Pieters), Lumanza; Nabab (62′ Van Remoortere), Ibou (62′ Erciyas), Vanzo

KRC Genk U21: Jackers; Walsh, Cavus (k) (87′ Matarrese), Wouters, Tshimanga; Heynen, Sabak (62′ Ekangamene), Buyens; Bertaccini, Vanzeir, Vermijl (82′ Verbiest)

Doelpunten: 25′ Ibou 1-0, 61′ Bertaccini 1-1, 73′ Milosevic 2-1

Gele kaarten: 71′ Nys, 93′ Buyens