Go back

Beloften (voorlopig) weer op kop na winst tegen Anderlecht

Tekst & foto: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren staan na een 1-0-overwinning tegen RSC Anderlecht weer op kop van het klassement in Groep A! Voorlopig weliswaar, want Club Brugge heeft nog een wedstrijd te goed. W-B telt 17 punten uit negen wedstrijden, blauw-zwart is tweede met 16 punten uit acht duels. 

Terwijl de Beverse beloften vrijdag nog Club Brugge partij gaven zonder veldspelers uit de A-kern, begonnen de Jonge Leeuwen tegen Anderlecht met liefst negen spelers uit de A-kern in de basis. Zo zouden onder anderen Steeven Langil en Livio Nabab een uurtje meespelen. Merveille Goblet stond in doel, Valtteri Moren en Maximiliano Caufriez vormden het hart van de verdediging. Bij Anderlecht waren Fabrice N’Sakala en jeugdinternational Jorn Vancamp de bekendste namen bij de startende elf. Anthony Vanden Borre viel in na de pauze.

W-B kende een erg sterke eerste helft en verzamelde al snel enkele doelrijpe kansen: Livio Nabab, Gilles Van Remoortere en Tortol Lumanza konden hun kans gaan, maar faalden in de afwerking. Nabab kwam het dichtst bij een doelpunt, bij zijn derde poging kon Anderlecht-doelman Enzo D’Alberto met een gelukje in twee tijden het leer uit z’n goal houden. Net voor de pauze werd geel-blauw toch beloond. Tortol Lumanza plaatste zijn afstandsschot perfect in het hoekje: 1-0!

In de tweede helft voerde RSCA stilaan de druk op, aanvankelijk zonder reëel doelgevaar. Halfweg de tweede periode pakte Merveille Goblet uit met een absolute wereldsave op de harde en prima naar de grond gemikte kopbal van Scott Bitsindou. De beste kans voor de bezoekers, maar de Beverse goalie verhinderde knap de gelijkmaker. Nog wat spanning in de slotfase, Goblet liet zich echter niet verschalken. Het bleef 1-0, waardoor de Beverse U21 weer aan de leiding komen in Groep A van de beloftecompetitie.

Komende maandag, 11 april, speelt W-B U21 voor een derde keer op rij een thuiswedstrijd. KRC Genk is de volgende ploeg die op bezoek komt in het Puyenbekestadion. Aftrap om 19.30 u.

 

W-B U21: Goblet; Van Dooren (k), Moren, Caufriez, Sousa; M’Sila, Van Remoortere, Lumanza (71′ Ito); Hebbelinck (75′ Pieters), Nabab (63′ Erciyas), Langil (63′ Nys)

Anderlecht U21: D’Alberto; Morias (66′ Mikal), De Medina (k), Bitsindou, N’Sakala; Diarra (84′ Bourard), Mangala, Van der Heyden (46′ Vanden Borre); Abaz, Vancamp, Azevedo

Doelpunten: 45′ Lumanza 1-0