Go back

Twee community projecten in de kijker tijdens W-B – KV Kortrijk

Tekst: Christoph Neus - foto: Valy Van de Merlen

Voor aanvang van de wedstrijd tegen KV Kortrijk wordt er een moment voorzien om GFC Waasland-Beveren te huldigen. GFC Waasland-Beveren is de G-ploeg van Waasland-Beveren, die vlak voor de aftrap in de bloemetjes zal worden gezet. De spelers zullen bij opkomst van de spelers een erehaag vormen om daarna met hun familie de wedstrijd volgen vanuit het Themacafé.

Tijdens de rust vestigen we de aandacht op een ander project van onze community cel: de Open Stadion Cup. Tijdens de pauze van de wedstrijd tegen KV Kortrijk wordt namelijk de intergemeentelijke finale van de Open Stadion Cup 2015-2016 afgewerkt. De Open Stadion Cup is een gratis voetbaltornooi voor kinderen tussen 10 en 16 jaar en vindt elk jaar plaats tussen juli en oktober in verschillende wijken van Sint-Niklaas en Beveren. Samen met de stad Sint-Niklaas en de gemeente Beveren hebben we tal van talentvolle jongeren mogen verwelkomen.

De Open Stadion Cup wordt dus georganiseerd in de vertrouwde buurten van de jongeren. Fair play staat steeds centraal. Het tornooi is een hefboom om jongeren met verschillende culturele achtergronden te betrekken in een positieve dynamiek. Zaterdag strijden de winnaars van Beveren tegen de winnaars van Sint-Niklaas om de beker van de Open Stadion Cup. Ten slotte een woord van dank aan Maatschappij Linkerscheldeoever, die als trouwe partner Waasland-Beveren community helpt uit te bouwen.

Logo MLSO

 

Logo GFC W-B