Go back

Freethielnieuws 06/04: Coulibaly out, sessie body mind stretch

Tekst: Ward Callens - foto: Werner Martens

Gary Coulibaly is één à twee weken buiten strijd. De 30-jarige Fransman kwetste zich aan de knie tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik. Dinsdag liet hij een scan uitvoeren, die uitwees dat Coulibaly een verrekking aan de mediale band van de linkerknie opliep. Aanvankelijk werd gevreesd voor een ergere diagnose. Hij volgt nu een individueel herstelprogramma. Ook Glenn Leemans en Ibou Sawaneh trainen voorlopig nog apart. Hetzelfde geldt voor Erdin Demir, die kampt met hinder aan de adductoren.

De spelers van de A-kern die maandagavond met de beloften speelden, hielden het woensdag bij een hersteltraining. De overige spelers begonnen de dag met een sessie body mind stretch voor het ontbijt. Daarna volgde een open groepstraining op het oefenveld. Laurent Henkinet was nog afwezig omwille van familiale redenen. Beloften Maxijm Nys, Sebastien Ito en Gilles Van Remoortere vervoegden hun teamgenoot Kevin Hebbelinck en trainen net als vorige week mee met de A-kern.

Na de gemeenschappelijke lunch volgde nog een videoanalyse van de wedstrijd tegen Standard Luik.