Go back

Freethielnieuws 11/04: U21 weer thuis in actie – update over drietal

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Floriano Vanzo pakte in de slotfase van de wedstrijd tegen Moeskroen een rode kaart na een intense tackle op David Hubert (die daar evenwel geen blessures aan over hield). Het Bondsparket kwam vandaag met een schorsingsvoorstel, het vraagt 3 speeldagen schorsing en een boete van €800. De club aanvaardt het voorstel niet. Vanzo zal zich dinsdag al met de raadsman van W-B verdedigen voor de Geschillencommissie.

De beloften van Beveren spelen maandagavond voor de derde keer op rij in het Puyenbekestadion. Om 19.30 u. wordt KRC Genk partij gegeven. Vanzo zit alvast in de kern. Zijn schorsingsvoorstel zou pas ingaan op 13 april en is dus speelgerechtigd om in actie te treden met de Jonge Leeuwen. Ook de volgende A-kernspelers behoren tot de wedstrijdselectie: Goblet, Lumanza, Nabab, Milosevic, Ibou, Van Dooren, M’Sila en Janssens.

De hoofdblessure van Hugo Sousa, opgelopen in de wedstrijd tegen Moeskroen, lijkt erg goed mee te vallen. Na een luchtduel met Filip Markovic moest de verdediger gehecht worden aan de wenkbrauw en verliet hij even later dizzy het veld. Van een hersenschudding is in elk geval geen sprake. Sousa kan weer gewoon met de groep meetrainen, maar moet het koppen even laten om de wonde op zijn wenkbrauw te laten genezen.

Voorlopig is het afwachten hoe ernstig de blessure van Valtteri Moren is. De centrale verdediger moest in de wedstrijd tegen Moeskroen met nog een kwartier op de klok het verlaten nadat hij iets had gevoeld in de hamstrings van het rechterbeen. Wellicht ‘slechts’ een contractuur. Moren krijgt voorlopig een aangepast trainingsprogramma.