Go back

Freethielnieuws 12/04: geen sanctie voor Floriano Vanzo

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Goed nieuws voor Floriano Vanzo. De middenvelder wordt niet gesanctioneerd door de Geschillencommissie na zijn rode kaart tegen Moeskroen afgelopen zaterdag. Vanzo keek tegen een schorsing van drie speeldagen aan, maar het voorstel van het Bondsparket werd niet gevolgd. Integendeel. Volgens de Geschillencommissie spraken de televisiebeelden het scheidsrechtersverslag tegen en was er geen sprake van een tackle met gestrekt been, maar van een “loutere zijwaartse blokkering van de bal met het been langs de grond.”

Vanzo moest zich ’s middags melden in Brussel en had voor en na de middag nog tijd om mee te trainen met de groep. Voor de spelers die maandagavond meespeelden met de beloften stond er een hersteltraining op het programma. Voor de overige A-kernspelers een meer doorgedreven veldtraining, ’s ochtends werd er indoor gewerkt. Verder was er ook tijd voor een video-analyse.

Merveille Goblet was ziek en bleef thuis. Glenn Leemans en Hugo Sousa sloten weer aan bij de groep. Gary Coulibaly, Valtteri Moren, Erdin Demir en Kevin Hebbelinck trokken naar het zwembad.