Go back

Freethielnieuws 18/04: verstevigen Jonge Leeuwen hun leidersplaats?

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Maandagmiddag kwam de spelersgroep samen op de Freethiel voor een recuperatietraining. Een deel van de groep trok naar het zwembad, andere spelers trainden individueel op het oefenveld. Met de blessures van Gary Coulibaly en Valtteri Moren gaat het de goede kant uit, zij volgen voorlopig nog een aangepast programma. Glenn Leemans is voldoende hersteld van zijn enkelblessure en kan in actie treden met de beloften.

De belofteploeg trekt maandagavond naar sportcentrum De Nekker voor de eerste confrontatie in Groep A met KV Mechelen. De wedstrijd in de terugronde, een inhaalmatch, wordt op 29 april afgewerkt. Vanuit de A-kern stappen volgende spelers mee de bus in naar Mechelen: Janssens, Van Dooren, Leemans, Nabab, Ibou, Milosevic, Vanzo en M’Sila. Ito, Atheba, Van Remoortere, Blommaert, Loriers, Dhaene, Erciyas en Pieters zijn de overige namen.

De Jonge Leeuwen staan na tien wedstrijden-en dus met nog vier duels te spelen- aan de leiding in Groep A. Het blijft evenwel ongemeen spannend in de beloftecompetitie: Club Brugge, Standard, Anderlecht en KV Mechelen -dat nog twee inhaalwedstrijden heeft- hijgen in de nek van koploper W-B. Staan de Beverse beloften na vanavond wat steviger aan de leiding? Dinsdag volgt het verslag.