Go back

Freethielnieuws 26/04: gelijkspel voor beloften tegen Oostende

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren bleven maandagavond steken op een 1-1-gelijkspel tegen KV Oostende. Het blijft razend spannend bovenaan het klassement, maar de Jonge Leeuwen moeten de koppositie met nog twee wedstrijden te gaan aan Club Brugge laten.

De Beverse beloften namen het initiatief in het Puyenbekestadion, maar keken halverwege de eerste helft tegen een achterstand aan toen Jary Gilliaert een misser in de verdediging afstrafte. Ibou Sawaneh en Gilles Van Remoortere hadden kansen op de gelijkmaker, maar het bleef 0-1 tot Senne Van Dooren vroeg in de tweede helft gelijk kon maken. De beloftekapitein reageerde alert op een vrijschop van Kevin Hebbelinck en schoof het leer laag in doel.

Daarna zakte het tempo wat weg. W-B, met een erg jonge ploeg op het veld en onder anderen twee invallers van de U17, had enkele kleine kansen en aan de overzijde kwam Merveille Goblet een paar keer alert uit z’n doel bij Oostendse tegenaanvallen. In de slotfase werd Van Remoortere nog uitgesloten. Jong W-B zakt na de puntendeling naar de tweede plaats in de stand, waar alles nog erg dicht bij elkaar ligt. Vrijdag al komen de Jonge Leeuwen opnieuw in actie. Zij ontvangen dan KV Mechelen in Puyenbeke.

W-B U21: Goblet; Atheba (63′ Heyvaert, 75′ De Wree), Ito (70′ De Bauw), Van Dooren (k), Leemans; Erciyas, Van Remoortere, Cissé; Hebbelinck (80′ Mouhine), Ibou, Nys

 

De spelers van de A-kern die maandagavond meespeelden met de beloften, Leemans, Van Dooren, Goblet, Ibou en Cissé, hielden het dinsdagochtend op een uitloopsessie. De rest van de groep werkte voor de middag een indoor training af en na de lunch een veldtraining. Een tiental spelers trok naar kinepraktijk Rev. voor een aangepast programma.