Go back

Gebrek aan efficiëntie nekt W-B tegen Standard Luik: 0-1

Tekst: Joris Heyens & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren is de play-offs gestart met een 0-1-nederlaag. Geel-Blauw kwam op het einde van een flauwe matige helft op achterstand. In een betere tweede weerhield de bezoekende doelman W-B enkele keren van een goal. Het verloor het toch wel onterecht tegen een hertekend Standard Luik.

Stijn Vreven wilde voor de eerste wedstrijd in Play-off II vooral de spelers die deze afdwongen bedanken met een basisplaats en hield vast aan zijn gebruikelijke selectie. Floriano Vanzo was na vijf gele kaarten in de reguliere competitie geschorst. De bezoekers kwamen met het oog op volgend seizoen met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Ook ex-W-B-topschutter Renaud Emond stond in de basis.

In een weinig beklijvende eerste helft was het vooral Standard dat in het begin de bal op kon eisen. Dat resulteerde echter niet in grote kansen. Gaandeweg kon Waasland-Beveren het evenwicht herstellen. Nadat W-B eerst via Zinho Gano en daarna Siebe Schrijvers erg dicht bij de openingstreffer kwam, viel het doelpunt in extremis nog aan de overkant. Net voor de pauze verstuurde Adrien Trebel een pass achter de rug van de verdediging. Jonathan Legear legde de bal beheerst weg naast een kansloze Laurent Henkinet.

In de tweede helft ging de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar deed iets te weinig met het balbezit om écht gevaarlijk te zijn. Gano had in de slotfase nog een uitstekende mogelijkheid, doelman Guillaume Hubert hield W-B echter van een verdiende gelijkmaker. De bezoekers uit Luik beperkten zich in de tweede periode vooral tot verdedigen en konden geen noemenswaardige kansen meer afdwingen.

W-B toonde tegen de Rouches dat het zeker iets wil maken van Play-Off II, maar staat na één match wel alleen laatst in de groep. Het moet zo volgende week op het veld van Moeskroen toch al best iets rapen.

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Moulin (k), Cissé (76′ M’Sila); Myny (62′ Langil), Schrijvers, Milosevic (62′ Nabab); Gano

Standard Luik: Hubert; Fai, Arslanagic, Kosanovic, Fiore; Maniatis, Trebel (k); Badibanga, Emond (82′ Cuypers), Legear (66′ Gobitaka); Tetteh (12′ Santini)

Doelpunten: 45′ Legear 0-1

Gele kaarten: 74′ Langil, 76′ Hubert

Scheidsrechter: Luc Wouters

Toeschouwers: 4.477