Go back

Jonge belofteploeg nipt onderuit tegen Club Brugge (1-2)

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De beloften van Waasland-Beveren hebben vrijdagavond nipt de duimen moeten leggen voor Club Brugge. Het werd 1-2. Bij de rust leidde W-B nog na een doelpunt van Emre Erciyas. Vanuit de A-kern kwam enkel doelman Mathias Janssens de Jonge Leeuwen versterken, waardoor een erg jong elftal op de mat verscheen. Op het wedstrijdblad stonden bovendien enkele spelers van de U19 en zelfs een van de U17.

Ondanks de jonge ploeg waarover trainer David Destorme beschikte, stond W-B aardig en erg gretig te voetballen tegen Club Brugge, vooral in de eerste helft. Na de koffie nam de Brugse druk toe en invallers Dennis Van Vaerenbergh en Thibault Vlietinck keerden de situatie voor de bezoekers om. Geel-blauw was in de slotfase niet meer in staat iets terug te doen. Aan de overzijde hield Janssens nog knap een gemaakte goal uit z’n doel. Zo bleef het 1-2 en spring blauw-zwart over W-B naar de leidersplaats in Groep A.

Op maandag 4 april komen de Jonge Leeuwen alweer in actie in het Puyenbekestadion en krijgen ze dus meteen een kans om opnieuw aan de leiding te komen in het klassement. De tegenstander dan is RSC Anderlecht.

 

W-B U21: Janssens; Pieters, Konrad (83′ Verheyden), Peers, Nys; Dhaene (76′ Verschaeren), Van Remoortere, Ito; Spanoghe (66′ Ozen), Erciyas, Achter (79′ Keisers)

Club Brugge U21: Hooyberghs; Schryvers, Renson, Lemoine, Touba; Verburgh (65′ Van Landschoot), Kose (46′ Vlietinck), Lynen; Brodic, Fonkeu (57′ Van Vaerenbergh), Osei Berkoe (79′ Peeters)

Doelpunten: 13′ Erciyas 1-0, 64′ Van Vaerenbergh 1-1, 73′ Vlietinck 1-2