Go back

Moeskroen – W-B (09/04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Christoph Neus - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Eén wedstrijd gespeeld in Play-off II, nog vijf te gaan. Waasland-Beveren geeft zaterdagavond om 20.00 u. Excel Moeskroen partij in Le Cannonier. De wedstrijdleiding is in handen van Christof Virant.

Moeskroen heeft een heel seizoen moeten knokken om zeker te zijn van het behoud. De troepen van Glen de Boeck kenden een seizoen met zowel sportieve hoogte- als dieptepunten. Dankzij enkele goede wintertransfers werd hun doelstelling om Play-off II te halen gerealiseerd. Na de wedstrijd tegen KV Kortrijk mag het duidelijk zijn dat de Henegouwers deze minicompetitie niet zien als een opportuniteit om de B-ploeg aan het werk te zetten. Moeskroen graaide een puntje mee uit het Guldensporenstadion na een scoreloos gelijkspel.

W-B verloor dit seizoen nog niet van Moeskroen. Thuis op de Freethiel werd het na een spektakelmatch 3-3. In december keerde W-B met drie punten terug vanop Le Canonnier. Olivier Myny kopte W-B na een uurtje naar de zege. Het was een van de weinige wedstrijden deze jaargang die Gary Coulibaly moest missen. De Fransman is er ook zaterdag niet bij. Hij is out met een knieblessure.

Stijn Vreven blikt vooruit: “Op verplaatsing winnen is altijd lastig. Toch staan we niet voor een onmogelijke opdracht, aangezien we daar in de reguliere competitie ook de drie punten mee naar huis namen. Terugkijkend op de vorige wedstrijd, moeten we vaststellen dat het niet de eerste keer is dat we door inefficiënt te voetballen niet het resultaat haalden dat we verdienden. In deze minicompetitie, waar enkel de eerste plaats telt, kan ons dat zuur opbreken. Buiten Coulibaly is de hele kern fit, al is het voor enkelen al een erg lang seizoen geweest. We gaan met het nodige zelfvertrouwen de strijd aan op Le Cannonier tegen een voor alle duidelijkheid niet te onderschatten ploeg”, aldus de veldmeester.

wedstrijdselectie MOEWBE PO2