Go back

Niels De Schutter tekent meerjarig contract bij W-B

Tekst & foto: Ward Callens

Niels De Schutter heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor twee seizoenen, met optie op een derde, aan Waasland-Beveren bindt. De 27-jarige verdediger komt over van KV Oostende, waar hij einde contract is.

Niels De Schutter (° 08/08/1988) is van opleiding een verdedigende middenvelder, maar kan ook op andere posities in de verdediging, bij voorkeur als rechts- of linksachter, de voeten. De Schutter is een jongen van de streek. Hij groeide op in Dendermonde en doorliep de jeugdreeksen van Eendracht Aalst en nadien Sporting Lokeren. Op zijn negentiende keerde hij terug naar Eendracht Aalst. Vijf jaar later, medio 2012, verhuisde hij naar KV Oostende. Dat jaar speelde hij met de kustploeg meteen kampioen in tweede nationale en promoveerde hij naar de Jupiler Pro League.

Dit seizoen bleef het aantal speelminuten voor de polyvalente De Schutter bij Oostende beperkt. Er werd in samenspraak besloten de optie in zijn aflopende contract niet te lichten. In de voorbije seizoenen was hij wel steeds een basisspeler bij KVO. De Oost-Vlaming speelde in totaal 106 officiële wedstrijden voor Oostende. Daarvoor was hij al een vaste waarde bij Eendracht Aalst, waarmee hij in 2011 kampioen werd in derde klasse.

De Schutter is alvast opgetogen met zijn keuze voor Waasland-Beveren. “Ik was gecharmeerd door hun interesse”, vertelt hij in een eerste reactie. “Ik heb mij goed geïnformeerd en vernam van iedereen over de nieuwe wind die er waaide en de positieve vibe die rond de club hangt. Ik had meteen een goed gevoel bij onze gesprekken. Op het huidige seizoen na heb ik altijd veel gespeeld, ik hoop dat ik hier weer meer speelkansen ga krijgen.”

We heten Niels van harte welkom in de W-B-familie en kijken alvast met hem uit naar het nieuwe seizoen.