Go back

Reacties na KV Kortrijk – W-B (5-0)

Tekst: Christoph Neus & Matthias Vandenbroucke - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven baalde na de zware nederlaag van zijn team bij KV Kortrijk: “We speelden als jongens tegen echte kerels. Het kwaliteitsverschil was erg groot”, zei hij tijdens de persbabbel na de wedstrijd. “Kortrijk is een goede ploeg, Play-off I-waardig. Maar dat betekent niet dat we ons mogen laten afslachten. Wij moeten alles wat we doen op het veld als team doen, anders is het te weinig en krijgen we slaag.”

“Wij hebben niet de kwaliteiten om wat te lachen in de week en dan even te komen spelen tegen een ploeg als Kortrijk”, vervolgde Vreven. “Dit toont aan hoe goed ons seizoen was. Zonder bloed, zweet en trainen komen we nergens. ‘Fighting spirit’ moet er altijd zijn, anders worden we afgedroogd.”

Maximiliano Caufriez, die vorig weekend nog een geslaagd debuut in de basis bekroonde met een doelpunt, had het in Kortrijk moeilijker en lag aan de basis van de Kortrijkse penaltygoal. “Max heeft vandaag tien keer meer geleerd dan in al zijn wedstrijden bij de beloften samen”, neemt de oefenmeester het op voor zijn poulain. “Elke match waarin hij slecht speelt is mijn verantwoordelijkheid, elke goede match is zijn verdienste. Hij is de laatste die ik iets verwijt.”

Siebe Schrijvers vond dat Waasland-Beveren over de hele lijn zijn meerdere moest erkennen in KV Kortrijk. “We waren op alle vlakken minder dan Kortrijk. De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren nog in evenwicht, maar na de 1-0 zakten we als ploeg in elkaar. Het is pijnlijk om met zo’n resultaat naar huis te gaan. Het lag vanavond niet alleen aan efficiëntie, ik kan wel tien redenen opnoemen waarom het fout ging.”

Thibault Moulin: “Dit was een rampzalige avond voor ons. Aan het tweede doelpunt ging een fout op mij vooraf, maar daar mogen we het zeker niet op steken. We kwamen tekort vandaag. We moeten dit volgend weekend in eigen huis goedmaken voor onze eigen supporters. Dat zijn we aan hen verplicht.”