Go back

Reacties na Moeskroen – W-B (0-0)

Tekst: Matthias Vandenbroucke & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven sprak na de wedstrijd bij Moeskroen van een terecht gelijkspel: “Als je wil meedoen voor de eerste plek in play-off II moet je punten pakken. Het voetbaltechnische niveau van de wedstrijd was matig bij beide ploegen. W-B had de beste kansen met de één-op-éénmogelijkheid van Gano, Schrijvers, die de hoek maar had uit te kiezen, en de penalty voor Moulin. Achteraf kan je wel stellen dat het een terechte puntendeling is.”

Hugo Sousa startte tegen de Henegouwers voor de tweede keer dit seizoen in de basis, maar viel een kwartier voor tijd uit met een hoofdblessure. “Ik voelde me duizelig na die botsing en mijn wenkbrauw moest gehecht worden. Nu gaat het al wat beter.” De Portugees moest depanneren op de linksachter door de blessure van Erdin Demir. “Dat was niet zo lastig voor mij. In mijn periode bij Sporting Lissabon speelde ik er ook regelmatig. Ik was niet bang om te spelen na mijn operatie en revalidatie. Het team heeft me goed geholpen om terug te keren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de club achter mij stond. Ik ben altijd hard blijven werken en ben blij dat de coach me nu de kans gaf om te spelen.”

Dat W-B niet met de volle buit naar Beveren terugkeerde na de penaltymisser van Thibault Moulin, neemt Sousa de Fransman niet kwalijk. “We kunnen hem niets verwijten, maar het is wel spijtig dat we niet konden winnen. De match ging gelijk op en beide ploegen hadden uiteindelijk kansen om te scoren.”

“Er valt Thibault niks kwalijk te nemen bij die penalty”, zei ook Siebe Schrijvers na de partij. “Jammer dat we niet met de drie punten naar huis konden. We hebben hard gewerkt om in Play-off II te geraken en willen hier dan ook elke wedstrijd winnen. Ik ben blij dat ik een vaste waarde ben bij W-B in de terugronde. Het is tot dusver een positief verhaal geweest”, aldus de jonge huurling van KRC Genk.