Go back

Rudy Camacho (25) komt Beverse verdediging versterken

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft voor het komend seizoen centrale verdediger Rudy Camacho aangetrokken. De 25-jarige Fransman komt transfervrij over van CS Sedan Ardennes en tekende op de Freethiel voor twee seizoenen met optie op een derde.

Rudy Camacho (° 5/3/1991) is de kapitein van derdeklasser Sedan. Hij ontpopte zich de voorbije twee seizoenen als onbetwiste leider in de verdediging bij de ploeg uit de Franse Ardennen en stond meer dan 50 keer in de basis. Camacho (1m85, 79kg) staat gekend om zijn voetballende kwaliteiten, techniek en rust aan de bal.

De Fransman komt uit het befaamde centre de formation van AS Nancy-Lorraine. Hij voetbalde er tot in 2012, waarvan de laatste drie seizoenen bij Nancy B in de vierde klasse. Daarna trok hij naar AS Lyon-Duchère. In het seizoen 2014/2015 verhuisde Camacho naar Sedan, waar hij uitgroeide tot een onmisbare schakel in de verdediging.

In een eerste reactie liet Camacho weten erg uit te kijken naar zijn periode bij W-B: “Er was interesse van andere clubs, maar het project van de club sprak me erg aan. Ik heb me goed geïnformeerd en ontmoette ook al even Stijn Vreven, die me kwam bekijken in Frankrijk. De spelers ken ik nog niet persoonlijk, maar zij die in Frankrijk speelden, zoals Steeven Langil, natuurlijk wel van naam.”

Wij heten Rudy van harte welkom op de Freethiel en wensen hem veel sportieve successen toe in de komende jaren! Hij is na Aaron Dhondt, Niels De Schutter en Alessandro Cerigioni de vierde zomeraanwinst van geel-blauw.