Go back

Schrijvers schenkt W-B eerste zege in Play-off II tegen Moeskroen

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 de punten thuis kunnen houden. Een vroege goal van Siebe Schrijvers volstond tegen Excel Moeskroen. 

Vooraf

Blessures bij Laurent Henkinet (quadriceps), Thibault Moulin (adductoren), Olivier Myny (bil) en Zinho Gano (migraine) en dus zag Stijn Vreven zich genoodzaakt zijn basiself helemaal om te gooien voor de confrontatie met Excel Moeskroen. Merveille Goblet, Milos Maric, Deni Milosevic en Zakaria M’Sila waren hun vervangers. Erdin Demir en Valtteri Moren namen hun plaats in de verdediging in ten koste van Hugo Sousa en Maximiliano Caufriez. Zes wijzigingen dus ten opzichte van de nederlaag in Kortrijk.  Voor Goblet en M’Sila was het de eerste basisplaats sinds 26 december. Gano miste pas zijn eerste wedstrijd dit seizoen!

Net voor de aftrap werden David Destorme en Thibault Moulin gehuldigd. Destorme voor zijn profcarrière die hij enkele weken geleden afsloot, Moulin voor zijn verkiezing tot speler van het jaar. Onze supporters verkozen hem massaal tot meest verdienstelijke speler van het voorbije seizoen.

 

De wedstrijd

W-B begon furieus aan de partij met al meteen kansen voor Floriano Vanzo, Siebe Schrijvers en Steeven Langil. Na een mooie aanval via Langil en M’Sila trof Milosevic de paal. De bal belandde bij Vanzo, die bleef kalm en legde af op Siebe Schrijvers die op zijn beurt het leer fraai tegen het net werkte: 1-0 na zeven minuten! W-B domineerde, maar ook de bezoekers creëerden kansen. Merveille Goblet was echter niet te kloppen. Onder meer Mickael Tirpan en Julian Michel stuitten op de doelman.

Net voor de pauze bijna Schrijvers met z’n tweede vanuit een scherpe hoek. Vagner liet zich niet verrassen. Ook de bezoekende goalie stond aardig te keepen en hield na de koffie z’n netten schoon. De grootste kans was nog voor Filip Markovic die plots opdook aan de tweede paal. Hij verslikte zich echter compleet in zijn volley. Zo bleef het 1-0 en boekte W-B in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn eerste overwinning in Play-off II.

 

Opmerkelijk

Ibou Sawaneh mocht in de 88ste minuut Langil komen vervangen. Het waren voor de Duitse Gambiaan z’n eerste speelminuten sinds augustus 2015. Ibou kende een lange revalidatie na zijn knieoperatie en lijkt nu stilaan terug te zijn. Hij voelt zich naar eigen zeggen steeds beter en beter.

 

Aan het woord

Siebe Schrijvers was de auteur van het enige doelpunt uit de wedstrijd. Geel-blauw had genoeg aan zijn vroege treffer om de drie punten thuis te houden. “Na de 5-0 in Kortrijk moesten we iets tonen voor eigen publiek. We waren dan ook erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. We konden echt niet Play-off II afsluiten met één punt. Nu gaan we ook in Luik proberen winnen”, aldus de jonge aanvaller.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Moren, Buatu, Demir; Maric (k), M’Sila (68′ Coulibaly); Vanzo, Milosevic (73′ Nabab), Langil (88′ Ibou); Schrijvers
Invallers: Janssens, Coulibaly, Ibou, Caufriez, Sousa, Van Dooren, Nabab

Excel Moeskroen: Vagner; Tirpan, Manea, Dussenne (k), Oussalah; Mezague (63′ Olinga), Hubert; Dingomé (78′ Mulic), Michel, Markovic; Scepovic (46′ Coulibaly)
Invallers: Defourny, Castelletto, Viola, Coulibaly, Amallah, Mulic, Olinga

Doelpunten: 7′ Schrijvers 1-0

Gele kaarten: 15′ Maric, 23′ Dussenne, 27′ Michel, 91′ Goblet

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Toeschouwers: 3.380