Go back

Reacties na W-B – KV Kortrijk (2-3)

Tekst: Christoph Neus - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Maximiliano Caufriez was tegen KV Kortrijk in zijn eerste wedstrijd in de basis meteen trefzeker. “Het is altijd jammer om te verliezen, maar voor mij was het wel een speciale avond. Het geeft een goed gevoel als je meteen kan scoren in je eerste match als titularis.” De jonge Belg liet na de wedstrijd optekenen dat hij de smaak te pakken heeft. “Elke speler wil zijn kans grijpen als die komt. De coach heeft mij nu laten spelen en ik hoop dat hij tevreden is. Mijn doel voor de komende wedstrijden is om nog meer speelminuten te verkrijgen.”

Siebe Schrijvers kon zijn ontgoocheling niet verbergen na de 2-3-nederlaag. “Als je gaat rusten met een goed gevoel en een voorsprong op het scorebord, is het teleurstellend als je die match nog verliest. Ons openingskwartier was zwak, maar na de goal lagen we niet meer onder. Ondanks enkele jongens met veel ervaring op het hoogste niveau, kregen we toch te vermijden doelpunten tegen.” Over een eventuele strafschop na de trekfout op Zinho Gano wilde hij het volgende kwijt. “Dit seizoen stond het geluk op dat vlak niet aan onze kant, maar nu kijken we naar volgende week om revanche te nemen voor vanavond.”

Waasland-Beveren-coach Stijn Vreven had het na de wedstrijd over een onterechte nederlaag. “Ik vind dat we een slecht begin- en slotkwartier hebben gespeeld, maar in het uur daartussen was het zeer verdienstelijk en kwamen we op voorsprong. Bij de rust was ik ervan overtuigd dat de 2-0 zou vallen. Dan is de wedstrijd gespeeld.” Vreven hekelde ook enkele scheidsrechterlijke beslissingen. “De strafschopfase begint inderdaad buiten de zestien, maar wij hebben geen rotzakken in onze ploeg dus Zinho blijft op zijn benen staan tot hij echt tegen de grond wordt gewerkt.”

De volledige persbabbel, met ook de analyse van Kortrijk-trainer Patrick De Wilde kan je in onderstaande video bekijken.