Go back

Wie wordt W-B-speler van het jaar?

Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zaterdag 30 april speelt Waasland-Beveren zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016. Voor die wedstrijd huldigen we naar intussen goede gewoonte de meest verdienstelijke speler van het voorbije seizoen, de W-B-speler van het jaar. Wie dat wordt weten we nog niet: jij hebt immers het laatste woord! Welke W-B-speler was in jouw ogen onmisbaar voor de ploeg? Welke Leeuw gaf het beste van zichzelf in de voorbije jaargang? Breng hieronder jouw stem uit op de speler die volgens jou deze prijs verdient te winnen.

Hoe verloopt de verkiezing?

In deze poll stellen we op basis van jullie stemmen een top vijf samen. De speler met de meeste stemmen krijgt vijf punten achter zijn naam, de op één na meest gekozen speler vier, enzovoort. Daarnaast krijgt elke speler die doorheen het seizoen werd verkozen tot speler van de maand een punt achter zijn naam. Thibault Moulin, die twee keer werd gekozen als speler van de maand, twee.

Bij het afsluiten van de poll op dinsdag 26 april (middernacht) worden alle punten bij elkaar opgeteld. Zo krijgen we een klassement dat representatief is voor het hele seizoen en weten we bij wie we uitkomen in onze zoektocht naar de meest verdienstelijke W-B-speler van het voorbije seizoen. Bij een gelijk puntenaantal krijgen de punten voor ‘speler van de maand’ voorrang.

Na de verschillende polls voor speler van de maand is dit de voorlopige puntenverdeling: Moulin (2), Jans (1), Goblet (1), Nabab (1), Myny (1), Langil (1). Alles is echter nog mogelijk aangezien de speler die in deze stemronde als winnaar uit de bus komt vijf punten achter zijn naam krijgt.

Stemmen kan dus tot 26 april (23.59 u.) op één speler die in de reguliere competitie minstens 90 minuten op het veld stond. Voor de wedstrijd tegen Excel Moeskroen op zaterdag 30 april zal de verkozen speler zijn trofee overhandigd krijgen. Uit de stemmers kiezen wij drie winnaars uit die de partij met een extra gast mogen bijwonen vanuit de business tribune (incl. toegang tot de business lounge). Er mag maar één keer gestemd worden per persoon, er wordt geen rekening gehouden met eventuele dubbele stemmen.