Go back

W-B – Moeskroen (30/04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Christoph Neus & Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond zijn laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2015-2016. Het duel met Excel Moeskroen wordt afgetrapt om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christophe Delacour. 

 

Waasland-Beveren

Met één op negen is W-B sowieso al uitgeschakeld in Play-off II, maar Stijn Vreven wil met zijn spelers de winst thuishouden in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Olivier Myny (bil), Thibault Moulin (adductoren) en Laurent Henkinet (quadriceps) zijn out. Ousseynou Cissé, Glenn Leemans, Senne Van Dooren en Mathias Janssens spelen vrijdagavond mee met de beloften tegen KV Mechelen (19.30 u, Puyenbekestadion).

Gary Coulibaly keer terug uit blessure en behoort weer tot de kern en ook Ibou Sawaneh is terug van weggeweest. Ibou stond maanden aan de kant na een operatie aan de knie en zit voor het eerst sinds 26 september 2015 weer in de wedstrijdselectie.

 

Excel Moeskroen

Met vijf punten uit vier wedstrijden staat Moeskroen op de derde plaats in Play-off 2A. De Henegouwers maakten indruk in eigen huis tegen Standard Luik. Tegen W-B bleef het 0-0. Geel-blauw miste in de slotminuut de kans om met de volle buit huiswaarts te keren na de late penaltymisser van Thibault Moulin.

Het gevaar bij Moeskroen kan van verschillende spelers komen: Marko Scepovic, Filip Markovic, Elimane Coulibaly… Verdediger Noë Dussenne is medetopschutter in Moeskroen met zes rozen. In de play-offs ontpopt David Hubert zich als onbetwistbare leider en aanjager. De ex-W-B-speler neemt zijn ploeg mee op sleeptouw en maakte een fraai doelpunt tegen Standard.

 

De mening van Stijn Vreven

“Ik vind het erg belangrijk dat we nog een wedstrijd winnen”, blikt trainer Stijn Vreven vooruit op de confrontatie met de roodhemden. “We willen het seizoen niet eindigen als een uitgebluste ploeg. In welk systeem of met welke spelers we het zaterdag doen, is van ondergeschikt belang. Ik wil nog twee keer vlammen in deze play-offs zodat we het seizoen waardig kunnen afsluiten voor onze supporters.”

 

Vorige ontmoetingen op de Freethiel

  • W-B – Moeskroen op 22/08/2015 (JPL): 3-3 (Langil (2x), Gano – Michel, Mézague, Scepovic)
  • W-B – Moeskroen op 29/11/2014 (JPL): 2-1 (Emond, Destorme – Diaby)

 

Selectie

Selectie Waasland-Beveren Moeskroen

 

Veiligheid

  • Er is een totaal handtassen- en rugzakkenverbod van kracht! Er worden bovendien geen zaken in bewaring genomen. Wie met een rugzak of (hand)tas naar het stadion komt, zal dus worden teruggestuurd.
  • Alle aanwezigen zullen systematisch worden gecontroleerd aan de verschillende toegangen van het Freethielstadion.
  • Door de toegangscontroles zullen de wachttijden oplopen. Wij vragen onze supporters dan ook om zeker tijdig naar het stadion te komen.
  • Er zullen extra stewards ingezet worden om mee in te staan voor de veiligheid van onze supporters.
  • Wij vragen in het algemeen belang en in functie van de veiligheid van alle aanwezigen om bovenstaande maatregelen te respecteren. Gezien het huidige klimaat durven we alvast op het begrip van onze supporters te rekenen. Verder wijzen we er nogmaals op dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal in het stadion ten strengste verboden is en bestraft zal worden.

 

Ticketinfo

Tickets zullen nog beschikbaar zijn voor aanvang van de wedstrijd. De loketten zijn geopend vanaf 19.00 u. Tribune A en Avia Café blijven gesloten. Wie niet aanwezig kan zijn, kan de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account @WaaslandBeveren. Praat mee over de wedstrijd via de hashtag #wbemoe.