Go back

W-B kan het niet afmaken tegen KV Kortrijk: 2-3

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er zaterdagavond niet in geslaagd de punten thuis te houden tegen KV Kortrijk. Het werd 2-3. Maximiliano Caufriez luisterde zijn eerste basisplaats op met een doelpunt. In de tweede helft slikte W-B drie tegengoals in tien minuten.

Door de blessures van Valtteri Moren en Gary Coulibaly mocht de 19-jarige Maximiliano Caufriez starten tegen KV Kortrijk. Hugo Sousa was voldoende hersteld van zijn blessure aan de wenkbrauwen en startte op de linksachter. Nadat Kortrijk de betere ploeg was in de openingsfase kwam W-B na twintig minuten toch op voorsprong. Het was uitgerekend Caufriez die met een hard schot in het dak van het doel voor de openingstreffer tekende.

Het bleef 1-0 tot aan de pauze. In de tweede helft had geel-blauw meerdere kansen om de score te verdubbelen. Siebe Schrijvers had misschien nog de beste mogelijkheid. Michail Sifakis bracht redding voor de Kerels. Met nog een kwartier op de klok maakte Kristof Dhaene gelijk en viel Laurent Jans geblesseerd uit. Voor de Luxemburger gewisseld kon worden, kwamen de bezoekers nog op voorsprong via een lucky goal van Adam Marusic. Zijn poging week af en Laurent Henkinet kon niet meer reageren.

Nauwelijks tien minuten na de eerste Kortrijkse goal kwamen de roodhemden opnieuw tot scoren via Maxim Chanot, die het leer hard langs Henkinet trapte. Boeken toe voor W-B, dat wel nog tegen prikte via Hugo Sousa. De Portugees dook bij een vrije trap op voor de neus van Sifakis en kopte van dichtbij raak. Achteraf was er nog wat te doen rond een niet gefloten strafschop na een duidelijke duwfout van Chanot op Zinho Gano. De verdediger kreeg slechts geel en Lardot legde de bal in het halve maantje. Het laatste woord was voor Henkinet, die knap een kopbal van invaller Sidy Sarr uit z’n doel ranselde.

Eén op negen dus voor W-B, dat stilaan een play-off II-finale uit z’n hoofd moet zetten. Al weet je natuurlijk nooit in het voetbal. Volgend weekend trekken de Leeuwen naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Die wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 23 april om 20.00 u.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans (78′ Vanzo), Caufriez, Buatu, Soua; Moulin (k); Cissé (80′ Nabab); Myny (88′ Milosevic), Schrijvers, Langil; Gano

KV Kortrijk: Sifakis; Marusic, Chanot, Gigot, Tomasevic; Verstraete (45′ Sarr), Rolland; De Smet (93′ Boyer), Kage (89′ Van Loo), Dhaene; Papazoglou

Doelpunten: 20′ Caufriez 1-0, 75′ Dhaene 1-1, 77′ Marusic 1-2, 85′ Chanot 1-3, 88′ Sousa 2-3

Gele kaarten: 45′ Sousa, 56′ Langil, 82′ Chanot

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Toeschouwers: 3.297