Go back

W-B blijft steken op scoreloos gelijkspel bij Moeskroen

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft een punt gepakt op het veld van Excel Moeskroen. Er werd niet gescoord op Le Canonnier. Het venijn zat in de staart van de partij, met een rode kaart voor Floriano Vanzo en een gemiste strafschop van Thibault Moulin. 

Drie wijzigingen bij Waasland-Beveren in vergelijking met de wedstrijd tegen Standard Luik. Gary Coulibaly en Erdin Demir, beiden geblesseerd, werden vervangen door respectievelijk Valtteri Moren en Hugo Sousa. Voor de Portugees de tweede basisplaats van het seizoen. Verder liet trainer Stijn Vreven ook Steeven Langil starten tegen zijn ex-club.

Twee grote kansen voor Moeskroen in het eerste wedstrijdkwart: Dimitri Mohamed kreeg na twaalf minuten het leer niet voorbij Laurent Henkinet en in de herneming keerde Laurent Jans de bal van de lijn. Kort daarop kon Filip Markovic de thuisploeg op voorsprong brengen, Henkinet redde met het been. Op het halfuur de beste kans voor W-B: Langil speelde slim Siebe Schrijvers vrij; hij had de 0-1 aan de voet, maar Schrijvers knalde pal op Vagner Da Silva.

Heel wat minder doelgerichte acties in de tweede periode. Zinho Gano omspeelde doelman Vagner, moest daarna te ver uitwijken en het gevaar was geweken. Moeskroen dreigde nog een keer met een schot van Mohamed waar Henkinet z’n vuisten tegen zette. Tussendoor kregen we het debuut van Maximiliano Caufriez na dubbele pech bij W-B. In één klap moesten Valtteri Moren en Hugo Sousa met blessures naar de kant. Moren met een hamstringblessure, Sousa moest gehecht worden aan de wenkbrauwen na een klap tegen het hoofd. Caufriez er dus op voor zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League, Floriano Vanzo als noodoplossing op de linksachter.

Opschudding in de slotfase. Eerst werd Vanzo met rechtstreeks rood naar de kant gestuurd na een intense tackle op David Hubert. Moeskroen zette nog alles op alles om de drie punten thuis te houden, maar het was geel-blauw dat nog een uitgelezen mogelijkheid kreeg om met de volle buit aan de haal te gaan. De bal ging op de stip na een haakfout van Vagner op Gano. Moulin miste echter zijn elfmeter. Zo bleef het 0-0 in Moeskroen. De komende weken wacht W-B een dubbele confrontatie met KV Kortrijk.

 

Moeskroen: Vagner; Tirpan, Castelletto, Dussenne (k), Oussalah (91′ Scepovic); Hubert, Mezague; Markovic (70′ Olinga), Michel (64′ Marquet), Mohamed; Coulibaly

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Moren (71′ Caufriez), Buatu, Sousa (77′ Vanzo); Moulin (k), Cissé; Myny (60′ Nabab), Schrijvers, Langil; Gano

Gele kaarten: 48′ Myny, 62′ Markovic

Rode kaarten: 89′ Vanzo

Scheidsrechter: Christof Virant