Go back

W-B bouwt met T1 Stijn Vreven verder aan de toekomst

Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op de Raad van Bestuur van dinsdag 12 april 2016 werd unaniem beslist om de ingeslagen weg verder te zetten mét hoofdtrainer Stijn Vreven, die nog een lopende verbintenis heeft bij Waasland-Beveren tot medio 2017.

Binnen en buiten de club was men op de hoogte van de evaluatiegesprekken die onze sportief verantwoordelijke en voorzitter Dirk Huyck al enkele weken in alle sereniteit aan het voeren was. Zoals dat in elke samenwerking hoort, dient er tijd genomen te worden om feedback te geven en ook te krijgen over de voorbije maanden van intensief samenwerken. Het behaalde resultaat staat daar los van, onze club eindigde immers nooit hoger in de reguliere competitie. In de gevoerde gesprekken kwam wel naar boven dat enkele plaatsen hoger eindigen toch mogelijk was. Om dat te realiseren, dient er nog verder gewerkt te worden in de diepte en in de breedte. Alle hindernissen die dit doel hoger in de weg staan dienen opgeruimd te worden. Dit is de uitdrukkelijke wens van onze Raad van Bestuur, en uiteindelijk ook van iedereen die de club een warm hart toedraagt.

Voorzitter Dirk Huyck legt uit: “Ik heb de trainers en spelers intensief gesproken. Dat waren zeer leerrijke gesprekken. Zo konden we nagaan of de op voorhand afgesproken visie en afspraken met spelers en trainers nagekomen werden. Zoals steeds is er een verschil tussen theorie en praktijk, maar meer dan ooit is onze club bewust van wat we goed doen en waar er tekortkomingen zijn.

Dit evaluatiemateriaal werd uitvoerig besproken met onze T1 Stijn Vreven. Hoe verder de gesprekken vorderden, hoe duidelijker het werd voor Stijn en onze club dat elke partij op zichzelf én onze samenwerking progressiemarge heeft. Zonder in detail te treden zijn er twee werkpunten waar we vanaf heden meer op willen focussen: teamwerk binnen de voltallige staf en meer inzetten op persoonlijke ontwikkeling van de spelers. De club zal samen met Stijn een charter opstellen waarin wij onze focus en werkpunten uit zullen schrijven. Op die manier hebben we een in alle rust neergeschreven document waarop we samen kunnen terugvallen wanneer nodig.

De komende weken zal de club gebruiken om wat besproken is met onze T1 verder naar beneden toe uit te rollen. Wij wensen onze trainer Stijn alle succes en steun toe om volgend seizoen beter te doen dan dit jaar. Mensen die Stijn goed kennen weten dat hij daarmee aan de slag kan én wil.

Verder moet er me nog iets van het hart. Onze club heeft de voorbije maanden vooral naar zichzelf gekeken. Wij hebben in alle sereniteit, doch intensief gewerkt om de pijnpunten intern bloot te leggen en er zo voor te zorgen dat we er het komende jaar mee aan de slag kunnen. Nooit hebben wij daar iets van in de pers laten lekken. Dit is de manier waarop wij aan voetbal willen doen: hard werken, ons goed informeren, bijsturen en dan de juist beslissingen nemen.

Dwars door dit proces werd onze trainer meermaals gelinkt met een andere club. Er werden zelfs versterkingen in die club aangetrokken onder het mom dat hun nieuwe trainer Stijn Vreven werd. Aan deze spelletjes wil onze club niet meedoen. Geruchten lanceren om uiteindelijk zo de media en de voetbalwereld mee te krijgen… Op den duur was het openingsgesprek van iedereen die met voetbal te maken heeft de vraag of Vreven zou vertrekken. Op de Freethiel doen wij het anders. Er is meer nodig om onze club en toekomst te destabiliseren.”