Go back

W-B – KV Kortrijk (16/04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Christoph Neus & Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren neemt het in zijn tweede thuiswedstrijd van Play-off II op tegen KV Kortrijk. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 16 april om 20.00 u. De man in het zwart is Jonathan Lardot. Vraag is of W-B kan aanknopen met een overwinning. “Bij winst doen we weer mee”, blikt Stijn Vreven vooruit.

Waasland-Beveren liet vorig weekend de kans liggen om met drie punten terug te keren uit Moeskroen. Het bleef 0-0 in Le Canonnier. Ook Standard Luik en KV Kortrijk (1-1) deelden de punten. Alles is echter nog mogelijk in deze minicompetitie. W-B telt één punt na twee duels, Kortrijk twee. “Kortrijk is een ploeg die op elk vlak heel wat kwaliteiten heeft. We zullen top moeten zijn om de drie punten hier te houden”, weet Stijn Vreven.

In de reguliere competitie slaagde W-B er alvast in om de punten op de Freethiel te houden, het was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor geel-blauw en dus ook meteen de eerste zege. Zinho Gano en Renaud Emond scoorden in de 2-1-overwinning tegen de Kerels. Eind november trok W-B naar het Kortrijkse Guldensporenstadion. Daar werd met 3-1 verloren.

KV Kortrijk veroverde in de voorbije jaren drie keer een plekje in Play-off I. Dit seizoen lukte dat niet. Ex-W-B-speler Karim Belhocine, die na het vertrek van Johan Walem hoofdtrainer was geworden, werd voor de start van de play-offs vervangen door Patrick De Wilde, in het verleden nog speler bij Sint-Niklaas en assistent-trainer bij SK Beveren. Belhocine wordt technisch directeur bij KVK.

Voor de confrontatie van zaterdag zijn er enkele verschuivingen in de wedstrijdkern van W-B. Door de blessures van Valtteri Moren, Erdin Demir en Gary Coulibaly behoren  Senne Van Dooren en Maximiliano Caufriez tot de selectie. Hugo Sousa moest in Moeskroen gehecht worden aan de wenkbrauw maar is er ook bij, net als Floriano Vanzo, die na zijn rode kaart niet bijkomend geschorst werd.

 

wedstrijdselectie WBEKVK PO2

 

Veiligheidsmaatregelen

  • Er is een totaal handtassen- en rugzakkenverbod van kracht! Er worden bovendien geen zaken in bewaring genomen. Wie met een rugzak of (hand)tas naar het stadion komt, zal dus worden teruggestuurd.
  • Alle aanwezigen zullen systematisch worden gecontroleerd aan de verschillende toegangen van het Freethielstadion.
  • Door de toegangscontroles zullen de wachttijden oplopen. Wij vragen onze supporters dan ook om zeker tijdig naar het stadion te komen.
  • Er zullen extra stewards ingezet worden om mee in te staan voor de veiligheid van onze supporters.
  • Wij vragen in het algemeen belang en in functie van de veiligheid van alle aanwezigen om bovenstaande maatregelen te respecteren. Gezien het huidige klimaat durven we alvast op het begrip van onze supporters te rekenen. Verder wijzen we er nogmaals op dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal in het stadion ten strengste verboden is en bestraft zal worden.